Tragédie na Mělnicku. Po srážce vlaku a dodávky zemřeli dva lidé, třetí je těžce zraněný

Po srážce dodávky s osobním vlakem na přejezdu u Kostelce nad Labem na Mělnicku zemřeli dva muži.

Tragická nehoda na Mělnicku

Po srážce dodávky s osobním vlakem na přejezdu u Kostelce nad Labem na Mělnicku zemřeli ve čtvrtek ráno dva muži. Třetího muže, kterým byl řidič dodávky, převezli záchranáři v těžkém stavu do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Ve vlaku cestovalo deset lidí a strojvedoucí, který utrpěl lehké zranění. Provoz na trati z Brandýsa nad Labem do Neratovic je zastaven. Příčinou a okolnostmi nehody se policie zabývá.

„Událost máme hlášenou v 8:25 na železniční trati nedaleko Jiřic u Kostelce nad Labem, dodávka vjela na přejezdu pod osobní vlak, uvnitř byli tři lidé,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Dvě osoby na místě svým zraněním podlehly,“ sdělila mluvčí záchranářů Monika Nováková. Vrtulník na místo neletěl kvůli mlze.

Podle mluvčího krajských hasičů Jana Sýkory se nehoda stala na přejezdu, který je značen pouze křížem. Nehodu bude prošetřovat i Drážní inspekce.

Odhadovaná škoda na vlaku je podle Martina Drápala z Drážní inspekce 200 000 korun. Podle něj je zraněn i jeden cestující.

Pro lidi, kteří ve vlaku cestovali, přijel autobus. Místo vlaků jezdí mezi Neratovicemi a Brandýsem nad Labem autobusy, napsaly na webu České dráhy. Obnovení provozu se předpokládá ve 12:30.

Tagy: