Týrání vězňů: Dozorci jim dokola pouštěli dětskou píseň. Jiné tresty prý nezabíraly

Živé představení písně Baby Shark

V americkém nápravném zařízení v Oklahomě údajně dozorci používali k trestání vězňů známou dětskou skladbu Baby Shark. Píseň, kde se opakují různé variace slov „Baby Shark, tu tu tu du du du“ jim prý pouštěli stále dokola. Dozorci nyní kvůli tomu čelí obvinění z krutého zacházení.

Jednadvacetiletí policisté Christian Miles a Gregory Butler spolu se svým nadřízeným Christopherem Hendershottem z oklahomské věznice byli obviněni z krutosti, používání tělesných trestů vůči vězňům a ze spiknutí, informoval web The New York Times.

Nadřízený prý o svérázné převýchově věděl

Policisté měli použít veselou písničku Baby Shark k potrestání nejméně čtyř vězňů. Podle soudních dokumentů odvedli dva policisté vězně do místnosti, kde probíhají návštěvy. Tam jim měli více než dvě hodiny pouštět tuto píseň, zatímco vězni museli stát spoutáni čelem ke zdi.

Jejich nadřízený o těchto praktikách údajně věděl, ale nijak nezakročil. Podle jednoho z policistů šlo o výchovný prostředek. Měl totiž dojem, že v nápravném centru nefungují disciplinární nařízení, která měla napravovat chování vězňů. Podle druhého policisty mělo jít pouze o vtip mezi oběma strážníky. Policisté takto vězně trestali v listopadu a prosinci minulého roku.

Jakmile se o případu dozvěděl tamní šerif, postavil strážníky mimo službu stejně jako jejich nadřízeného. Oba policisté rezignovali, zatímco jejich nadřízený odešel do důchodu. Všichni tři čelí obvinění z krutosti vůči vězňům.

Tagy: