Tragédie, měl dvě děti. Svědek popsal tragickou nehodu ve Staňkově, zemřeli při ní tři lidé

Při nehodě u jihočeského Staňkova zahynuli v úterý večer tři muži

Svědci popsali tragickou nehodu ve Staňkově

Tři lidské životy si vyžádala úterní tragická nehoda ve Staňkově na Jindřichohradecku. Auto se třemi muži tam, nejspíš kvůli nepřiměřené rychlosti, narazilo do vzrostlého dubu. Při nehodě všichni utrpěli velmi vážná zranění. Pomoci jim už nedokázali ani očití svědci, kteří byli na místě během pár minut.

Tragické nehoda se stala v úterý. Zhruba v půl osmé vyděsil obyvatele z okolí Staňkovského rybníka hluk. „Slyšel jsem hroznou ránu, byl jsem doma, pes začal štěkat. Povídám, no co se mohlo stát? A sestra mi volala, tady vedle z kempu, že pode mnou asi někdo havaroval,“ uvedl svědek nehody Jiří Tomášek.

Když vyběhl ven z domu, uviděl nabourané auto a v něm tři těžce zraněné muže středního věku. V tu chvíli na nic nečekal. Na pomoc přivolal záchrannou službu a také svého syna. „Dva z nich teda nejevili moc známky života. Radil jsem se s paní ze záchranky, tak říkala, abychom je vyndali a oživovali jsme je,“ popsal s tím, že rovnou začal s masáží hrudníku.

Na místě vzniklo pietní místo

Na místo během chvíle dorazili všechny složky integrovaného záchranného systému. Byly povolány tři výjezdové skupiny zdravotníků a vzlétl dokonce i vrtulník. Mužům ale už nikdo pomoci nedokázal. „Policisty také na několik hodin zaměstnalo zjišťování totožnosti zemřelé posádky a aktuálně vlastně upřesnění, jak k dopravní nehodě došlo,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Ještě před odtažením samotného vozidla vytvořili na místě nehody příbuzní a známí obětí pietní místo. Podle našich informací pocházeli oba dva spolujezdci z Českých Budějovic, řidič sám byl podle našich informací ze Strážovic. Se svým otcem tu podle místních provozoval vyhlášenou restauraci.

„Má dvě děti. Je to neštěstí, je to tragédie. Tři lidské životy vyhasly. Během chvilky,“ uzavřel svědek nehody. Policisté mají pracovat i s variantou, že řidič boural kvůli nepřiměřené rychlosti. Jestli se na nehodě podepsal třeba i alkohol, ukáže až další vyšetřování.

Tagy:
havárie tragická nehoda svědek Staňkovský rybník okres Jindřichův Hradec