Tragédie na jihu Čech: U rybníka Staňkov narazil řidič do stromu, zemřeli tři lidé

Při dopravní nehodě u rybníka Staňkov poblíž stejnojmenné obce na Jindřichohradecku zahynuli tři muži. Všichni cestovali v jednom osobním autě, které narazilo do stromu. Tragická nehoda se stala v úterý večer před 20:00. Řidič jel zřejmě příliš rychle, informovala ve středu policie na svém webu.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, ale všichni tři lidé zemřeli hned po nehodě. Jde o jednu z nejtragičtějších nehod na jihu Čech za poslední léta.

„První, kdo na místě pomáhali, byli svědci. Na místo tragédie je přivedla obrovská rána. Podle pokynů dispečinku zdravotnické záchranné služby se pokoušeli resuscitovat posádku vozidla, bohužel neúspěšně,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté.

„Záchranáři na místě nalezli tři zraněné muže středního věku, bohužel již bez známek života. U všech při střetu došlo k těžkým mnohačetným poraněním neslučitelným se životem,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

O jednu z nejtragičtějších nehod za poslední dva roky jde i v rámci celé České republiky. Tři oběti měla také únorová nehoda v Litomyšli na Svitavsku, při které uhořeli tři lidé. Další člověk byl zraněn. 14. listopadu 2021 zemřeli rovněž tři lidé po nehodě několika aut u olomoucké místní části Nemilany. Jeden z nich zemřel na místě, další dva v nemocnici.

30. října 2021 zemřeli čtyři lidé při autonehodě, která se stala u Horních Ředic na Pardubicku. Na frekventované silnici I/35 se srazily kamion a dodávka. Stejný počet obětí měla srážka auta s vlakem na přejezdu u Kamenného Újezdu u Nýřan na severním Plzeňsku 27. dubna 2020.

Tagy:
strom nehoda Policie ČR auto Česko okres Jindřichův Hradec Staňkov