V lese na Ústecku objevili mrtvolu cizince. Pachatel ho umlátil a zakopal do země

Policejní záběry z hledání zakopaného muže

Zakopaná mrtvola v lese

Mrtvolu 36letého cizince objevili kriminalisté v lese u obce Neznabohy na Ústecku. Jak zjistila CNN Prima NEWS, pachatel ho před osmi lety brutálně umlátil a zakopal v lese. Případ se krajským kriminalistům z Ústeckého kraje podařilo objasnit před několika týdny.

Byl 8. červen roku 2016, když se v Krásném Březně v Ústí nad Labem pohádali dva známí. Šarvátka přerostla v bitku, během které 43letý agresor 36letého cizince surově napadl. Ten na následky zranění zemřel. „Pachatel tělo muže převezl do lesa k obci Neznabohy a tam ho zakopal,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.

ČTĚTE TAKÉ: Vytrhané zuby i znetvořené rty. „Polský Fritzl“ měl na své oběti provádět kruté experimenty

Od srpna 2016 byl cizinec v databázi pohřešovaných osob. Policisté po osmi letech zjistili, kde by se jeho tělo mohlo nacházet. „Koncem letošního června se tým kriminalistů společně s psovody, kriminalistickými techniky a policisty speciální pořádkové jednotky v podvečerních hodinách vydal do lesa v okolí obce Neznabohy. Vytyčili sektor a za pomoci služebních psů vytipovali místo, kde by tělo mělo být zakopáno,“ doplnila Hyšplerová.

VIDEO: Policejní záběry z pátrání po mrtvém muži

Netrvalo dlouho a kriminalisté v hloubce zhruba dvou metrů objevili kosterní nález s kusy oblečení. Genetičtí experti i soudní pitva následně potvrdily, že jde o zabitého cizince. Případ ale museli kriminalisté nakonec odložit. Pachatel totiž podle informací CNN Prima NEWS zemřel a kriminalisté tak už nemají koho stíhat.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kontroverzní lekce plavání v českých bazénech se ruší. Metody Plaváčka prověřuje policie

Tagy:
les Ústí nad Labem trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti