Mohutný požár zachvátil lesy na Sokolovsku. S likvidací plamenů pomáhali i němečtí hasiči

U Bublavy hoří les

Rozsáhlý lesní požár na Sokolovsku

V okolí Bublavy na Sokolovsku hořel les, hasičům se již podařilo dostat pod kontrolu plamenné hoření. Na místě byl původně vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. S hašením pomáhali českým hasičům i kolegové z Německa. Ze vzduchu začal oheň hasit také vrtulník, přiblížil zásah mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Mezi Bublavou a Kraslicemi zasáhl požár les asi na ploše dvou hektarů. Zásah byl komplikován nepřístupným terénem i skutečností, že vlivem větru se oheň dál šířil. Velitel zásahu si vyžádal leteckou pomoc. Na místě nadále zůstává řada jednotek dobrovolných i profesionálních.

„Plamenné hoření jsme zlikvidovali, ale teď musíme na celé ploše ještě prolít hrabanku vodou a zabránit tak případnému šíření požáru. Budeme tu zasahovat určitě až do večera,“ uvedl během nedělního podvečera Kasal.

Hasiči na západě Čech zasahovali o víkendu už u několika požárů lesních porostů. V Karlovarském kraji podle Kasala nebyly velké. Podle průběžně aktualizované statistiky hasiči v Plzeňském kraji od soboty do současné doby zlikvidovali sedm požárů v lesních porostech, aktuálně vyjeli k nahlášenému požáru v okolí obce Tupadly na Klatovsku.

Tagy:
les požár Karlovarský kraj okres Sokolov Martin Kasal Kraslice Bublava