Vánoční kniha: dárek pro vás nebo vaše blízké?

Všechno, co chcete vědět o vánočních tradicích a zvycích. K tomu neskutečné množství návodů a receptů, to je tří set stránková kniha "Vánoce pro vaše ruce". Je navíc v luxusní pevné vazbě a tak vás může těšit desítky let.

Vybrali jsme z ní pro vás návod na dekorační stromeček ze šišek, který určitě zvládnete, a můžou se do něj pustit i šikovnější starší děti. Půvabná dekorace by se krásně vyjímala třeba na kavárenských stolech, tak jestli máte nějakou kavárnu, můžete jich udělat rovnou víc. Ale nádherná bude jistě i u vás doma. Pokud jde o druh šišek, na tenhle stromek jsou nejlepší borové, protože mají tvar pěkně dokulata. Doporučujeme je ale před použitím pořádně vyčistit a vysušit, jinak se vám budou v teple domova různě neorganizovaně otvírat a dělat v designu paseku. Doplnit je můžete třeba šištičkami modřínu, krásně vyplní případné mezery.

Budete potřebovat:

  • větší kusy kartonu
  • silnější větev vhodnou jako kmen
  • lepidlo na karton
  • suché šišky na polepení
  • květináč nebo jiný podstavec
  • kamínky a mech

1. krok: Základ je ze dvou slepených různě vysokých kuželů z kartonu. Vrchní kužel měří na výšku dvacet centimetrů a základnu má o průměru deset centimetrů. Karton u základny nastřihněte vždy po dvou centimetry do hloubky dva centimetry, aby vznikly cípy k přilepení spodního kužele. Ten je vysoký osmnáct centimetrů a jeho základna má průměr čtrnáct centimetrů.

2. krok: Špičky kuželů odstřihněte, aby vznikly otvory pro provléknutí větve, která tvoří kmen stromku. Kužely slepte k sobě, přilepte na ní šišky a provlékněte větev až do špičky horního kužele.

3. krok: Stromek postavte do květináče a zasypte ho drobnými kamínky, navrch ještě položte bochánky mechu. Na špičku můžete přidat ozdobu.

Kde knihu koupíte

Desítky dalších návodů najdete ve vánoční knize, která se dá za velmi příznivou cenu koupit na kreativ.cz. „Dozvíte se třeba, jak upéct perníkovou chaloupku, ale také zde objevíte návod na vytvoření originálních andělských křídel, nebo třeba tip na to, jak mít doma opravdu sváteční tabuli. A k tomu spoustu zajímavostí o historii adventu a oslav Vánoc,“ vzkazují autoři z časopisu Kreativ. Kromě knihy na jeho webu najdete i další knihy a kreativní radosti, které by mohly být těmi pravými originálními dárky pod stromečkem.

Knihu Kreativ Vánoce pro vaše ruce koupíte tady.

Tagy: