Hrozba vzpoury ve Valdicích. V sekci se zvýšenou ostrahou zasahovaly jednotky vězeňské služby

Ve valdické věznici zasahují jednotky vězeňské služby

Valdická věznice zažila velké manévry

Velké manévry zažila ve středu věznice ve Valdicích. Na výpomoc byly přivolány i jednotky z okolních věznic. Akci měla odstartovat informace o hrozbě vzpoury. Podle Generálního ředitelství vězeňské služby se ale nakonec podezření na vzpouru nepotvrdilo.

Desítka vozů vězeňské služby včetně autobusu a těžkooděnci s psovody přímo před valdickou věznicí. Tento pohled naznačoval, že se v jedné z nejpřísněji střežených věznic u nás, kde si své tresty odpykávají odsouzení na nejtěžší zločiny, něco stalo.

ČTĚTE TAKÉ: Marcela chtěla jet pozdějším spojem. Rodiče popsali chvíli, než nasedla do „autobusu smrti“

Slova o vzpouře se nakonec nepotvrdila. Podle informací CNN Prima NEWS se měl jeden z vězňů dostat k mobilnímu telefonu a volat například i na Generální ředitelství vězeňské služby s tím, že se má chystat vzpoura. A to na oddělení C - tedy v sekci se zvýšenou ostrahou.

„Měli jsme poznatky o tom, že ve věznici Valdice hrozí vzpoura. Do věznice se sjely i jednotky mimo věznici Valdice, celkem jich bylo šest z okolních věznic,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová.

Dozorci nakonec zasahovat nemuseli, protože se prý podezření nepotvrdilo, nicméně zasedal i krizový štáb. „Pokud je takto závažné zjištění, tak vždycky zasedá krizový štáb. V tomto případě zasedl krizový štáb, jak na generálním ředitelství, tak také ve věznici Valdice,“ dodala Prunerová.

Akce vězeňské služby trvala pět hodin, pak jednotky přivolané na výpomoc odjely zpět do svých domovských věznic.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Křížek rok po propuštění: Vězení z hlavy jen tak nevymažu. Řekl, co bylo za mřížemi nejtěžší

Tagy:
Valdice Vězeňská služba České republiky AKTU.cz