En1gma z týmu Entropiq vyhrál Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách 2020

První z trojice víkendů letošního mistrovství České republiky se neslo ve znamení mobilních her. Novopečeného mistra ČR v Brawl Stars známe od pátku, v neděli se uděloval titul mistra ČR v karetní hře Hearthstone. Stal se jím jeden z černých koňů turnaje, Petr „En1gma“ Balcar z týmu Entropiq.

Samsung MČR v Hearthstone je pro rok 2020 u konce. Během soboty a neděle se odehrály dvě skupinové fáze GSL, z nichž do play-off vzešla finálová čtyřka těch nejlepších karetních mágů v našich končinách. Přestože jsme se s favority turnaje, jimiž byli hned tři bývalí mistři ČR v Hearthstone, rozloučili už ve skupinových fázích, finále přineslo velmi kvalitní zápasy novodobé domácí špičky.

V play-off jsme jako první byli svědky zajímavého utkání mezi M1lanem Krajdou, v němž se po pěti šílených hrách mohl radovat M1lan. Toho pak následoval En1gma, který v zápase rovněž rozneseném do všech pěti her porazil komentátora a hráčského  veterána RybkyPipku. Po těchto dvou vyrovnaných hrách už z turnaje zbývalo pouze samotné velké finále.

To ze začátku slibovalo poměrně jednostranné a rychlé utkání, v němž M1lan zkrátka neměl šanci. Na úvod prohrál téměř vyhraný matchup Mozaki Mage proti Control Priestovi a na tento En1gmův balíček byl pak krátký i v dalším kole se svou Galakrond Rogue.

Poté dokázal s Malygos Druidem uspět nejen proti tomuto Priestovi, ale i proti Small Spell mage, a zápas se dostal až do posledního rozhodujícího kola. Dokončit celý comeback se M1lanovi nepovedlo a z vítězství se tak radoval En1gma , který na závěr uspěl se svým Soul DH, a po výhře 3:2 se tak stal mistrem ČR ve hře Hearthstone 2020.

Konečné pořadí Samsung MČR v Hearthstone 2020:

  1. místo: En1gma (30 000 Kč + Samsung voucher na 20 000 Kč)
  2. místo: M1lan (10 000 Kč + Samsung voucher na 6 500 Kč)
  3. až 4. místo: RybkaPipka a Krajda (5 000 Kč + Samsung voucher na 3 250 Kč)

Tagy:
Hearthstone esport mistrovství Entropiq Česko Samsung Samsung MČR v mobilních hrách En1gma M1lan playoff Hearthstone: Heroes of Warcraft mobilní hra Brawl Stars