Vypil litr tvrdého a sedl do autobusu s 20 lidmi. Řidiče z Břeclavska jeho šéf marně shání

Skoro 3,5 promile alkoholu a za sebou dvacet cestujících, jejichž zdraví a životy se rozhodl riskovat. To je případ řidiče autobusu z Břeclavska, o kterém jsme vás už informovali. Muž za volantem na zastávce usnul a cestující z obav o jeho zdraví zavolali záchranáře. Ti už věděli, která bije, a přivolaní policisté naměřili řidiči přes 3 promile alkoholu v dechu. Štábu CNN Prima NEWS se podařilo mluvit s jeho zaměstnavatelem.

Nepříjemný zážitek mají za sebou cestující na lince mezi Velkými Pavlovicemi a Bořeticemi.  Řidič autobusu jim usnul v zastávce a nedokázal pokračovat v jízdě. Kvůli obavám o jeho zdraví zavolali záchranku.

„Když jsme přijeli na místo, tak jsme pacienta vyšetřili a zjistili jsme, že ty potíže byly způsobeny požitím nadměrného množství alkoholu,“ popsala pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. „Policejní hlídka provedla s řidičem dechovou zkoušku, ta byla skutečně pozitivní s alarmující hodnotou 3,33 promile alkoholu v dechu,“ doplnil mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Alkoholu, který vypil, nebylo málo. Ráno si měl dát údajně půl litru vodky a k tomu ještě půl litru rumu. Podle policie nebyl profesionální řidič za volantem nováčkem. Podle zaměstnavatele na této trase jezdil několik měsíců. „My jsme v té oblasti noví, my tam jezdíme od února loňského roku, takže u nás pracoval 11 měsíců. Bohužel s daným řidičem jsme se ještě nespojili, není k sehnání,“ uvedl ředitel autobusové dopravy ČSAD Kyjov Tomáš Velc.

Alkoholový dýchánek před prací se hříšníkovi každopádně nevyplatí. Za ohrožení pod vlivem návykové látky může dostat tři roky vězení.

Tagy: