Muži zbili kamaráda v Českém Krumlově do bezvědomí, pak ho upálili. Nyní stojí před soudem

Krajský soud v Českých Budějovicích ve středu začal projednávat případ vraždy muže v Českém Krumlově.

Soud v případu vraždy v Krumlově

Krajský soud v Českých Budějovicích začal ve středu projednávat případ vraždy muže v Českém Krumlově. Jihočeští kriminalisté v únoru obvinili tři muže, kteří měli svého kamaráda brutálně zbít do bezvědomí a nechat ho uhořet v technické místnosti mostního pilíře. „Aby se na zločin nepřišlo, vymysleli, že to zakryjí tím, že založí požár,“ upřesnil policejní mluvčí Jiří Matzner ve vysílání CNN Prima NEWS. Všem nyní hrozí výjimečné tresty.

„Muž byl ve své podstatě nějakým způsobem umlácen či ubit,“ řekl Matzner ve vysílání CNN Prima NEWS. Pachatelé podle obžaloby bili svého kamaráda opakovaně pěstí do obličeje, kopali ho do hlavy a do hrudníku. Následně mu jeden z nich nasypal do ran sůl a polil ho vodkou. Pokračovali, dokud na zemi neležel bez známek života.

ČTĚTE TAKÉ: Feri odmítá přijmout trest za znásilnění. Proti vězení se dovolal k Nejvyššímu soudu

Ještě před založením ohně v technické místnosti mostního pilíře vedoucího přes řeku Vltavu měl ale ještě stále žít. Osudným se mu stal až oheň, kvůli němuž se nadýchal zplodin. Motivem vraždy byla podle policie pozoruhodná okolnost: Málo se dělil o cigarety a alkohol.

Obžalovaný František J., který nejdříve vyjádřil lítost nad svým jednáním a poté odmítl vypovídat, měl být podle výpovědi dalšího obžalovaného Alexandra L.  strůjcem všeho násilí. On sám prý kamaráda totiž „jen“ několikrát udeřil ranami pěstí do obličeje a kopl ho do hlavy, protože se mu nelíbil úšklebek, kterým mu odpověděl na jeho „výchovné domlouvání“.

Třetí obžalovaný Tomáš K. se podle své výpovědi na smrti kamaráda nijak nepodílel. Podle svých slov mu dal jen jednu facku a ránu hřbetem ruky poté, co mu lhal, že u sebe nemá žádný tabák. U založení ohně už prý nebyl.

„V průběhu dokazování v rámci přípravného řízení byl jaksi zahrnut do spolupachatelství, protože nebylo úplně zřejmé, kdo a jakou měrou se na činu podílel,“ uvedla jeho advokátka Eva Řehůlková a dodala, že jeho role v případu byla zcela zanedbatelná, a že by měl být proto obžaloby zproštěn.

Hlavní líčení bude pokračovat ve čtvrtek výslechem znalců a svědků.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Před 40 lety uvěznil Fritzl ve sklepě dceru. Žila bez čerstvého vzduchu, několikrát porodila