Umlátili kamaráda a předstírali, že uhořel. Policie obvinila tři muže z vraždy v Českém Krumlově

Jihočeští kriminalisté obvinili tři muže z vraždy. Podle policie zabili v Českém Krumlově před týdnem ve čtvrtek svého kamaráda a snažili se předstírat, že uhořel. Mrtvolu objevili strážníci při požáru technické místnosti pod mostem poblíž městské čtvrti Latrán. Místo využívali k přespávání lidé bez domova. Policie o případu informovala na webu, trojice mužů je ve vazbě.

„Mohlo zde snadno dojít k neštěstí, například od zapálené svíčky. Tato možná verze však byla vyvrácena nařízenou soudní pitvou, která jasně kriminalistům potvrdila známky cizího zavinění. Na těle oběti byly jasné známky útoku a značného násilí. Kriminalistům dalo také trochu práce zjistit totožnost mrtvého, nakonec bylo jasno i zde, šlo o čtyřiapadesátiletého muže z místní bezdomovecké komunity,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

ČTĚTE TAKÉ: Šmídek zneužíval nevlastní dceru. Nepohodlného svědka zaživa pohřbil na dno odpadní jímky

Z vyšetřování vyplývá, že skupina mužů spolu pila alkohol. Začali se mezi sebou hádat a tři muži ve věku 38, 33 a 28 let napadli staršího muže. Motivem podle policie bylo to, že se muž málo dělil o cigarety i alkohol.

Jde o první letošní vraždu na jihu Čech.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řádění sériového vraha taxikářů odhalili psi. Narkoman z Prahy se k činům nikdy nepřiznal

Tagy: