Záhadná úmrtí psů na Novojičínsku: Luckyho a Stelu otrávili, míní majitel. Našli je v kališti

V obci Kujavy někdo nejspíše tráví psy.

Záhadné úmrtí psů na Novojičínsku

Případ záhadného úmrtí dvou psů v obci Kujavy na Novojičínsku vyšetřuje policie. Majitel tvrdí, že mu psa a fenku někdo otrávil a hodil do místního kaliště. Připomíná, že to není první případ otravy psů.

Šestiletý Lucky a ani ne roční Stela, plemene slovenského čuvače, zmizeli v dubnu ze dvora domu. Po měsíci pátrání je jejich majitel našel mrtvé v odpadní jímce u bývalého vepřína. Podle něj je někdo nejdříve otrávil a poté odhodil.

„Pitva, kterou si majitel objednal, neprokázala, že by psi byli ubití, nebo je někdo zastřelil,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Malý pes nepřežil připoutání na mrazu. V případu z Jesenicka může hrát roli týrání i alkohol

Policie netrpělivě čeká na výsledky toxikologie, aby se prokázala případná otrava. Majitel Luckyho a Stely je přesvědčen, že to otrava byla, mluvit o tom příliš nechce. Prostřednictvím letáků se snaží nalézt někoho, kdo by ho k pachateli dovedl.

Místní přemýšlí, kdo a proč by se psů, kteří nikomu neublížili, chtěl zbavit. „Je to hrozné, jak to někdo může udělat? Místní jsou hodně naštvaní. Nadávají na to, co se děje, i cizí, co tu jezdí a čtou si to, nechápou, jak někdo může být taková zrůda,“ uvedla pro CNN Prima NEWS jedna z obyvatelek obce Kujavy.

V okolí kaliště to navíc silně zapáchá a nabízí se i otázka, zda se psi něčím nepřiotrávili a do bahnité vody sami nespadli. Zda to byla nešťastná náhoda, či v obci skutečně řádí travič, by měla vyřešit policie.

Tagy:
policie okres Nový Jičín slovenský čuvač obec Kujavy otrava psů