Lidé je týrali a nestarali se, psí seniory nechtějí ani útulky. Organizace prosí o pomoc

Dožili se pokročilého věku, avšak jejich život nebyl zrovna jednoduchý. Řeč je o psích seniorech, kteří neměli to štěstí na láskyplný domov s dostačující péčí a pozorností. Vzhledem k jejich vysokému věku je odmítají nejen lidé, ale také útulky. Do péče si je proto bere organizace Pes senior, která se o nebohá zvířata stará. Jelikož jsou však náklady vysoké, prosí o pomoc veřejnost.

O čtyřnohé mazlíčky se organizace Pes senior stará už osmnáct let. „Obvykle k nám bývají umístěni psi, které útulky odmítají. Nejčastějším důvodem je pokročilý věk psa a nízká až nulová pravděpodobnost jeho umístění,“ uvádí zakladatelé sbírky na webu Znesnáze21.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Štěně Baddy má vrozenou vadu ledvin, o jednu může přijít. Rodina prosí o pomoc

Zvířata mívají i zdravotní nebo psychické problémy, které jejich páníčci způsobili svým jednáním. „Většinou s těmito psy nebylo zacházeno zrovna ‚v rukavičkách’, byla zanedbána jejich péče i veterinární ošetření či léčba. Často byli fyzicky i psychicky týráni, proto potřebují speciální a trpělivé zacházení,“ vysvětlují členové dobročinné organizace. „Většina těchto chlupáčů se stane stálými obyvateli našeho útulku,“ dodávají.

Aby jim mohli dopřát důstojné dožití života, obrací se s prosbou o pomoc na veřejnost. „Staří a nemocní pejsci potřebují speciální krmení, veterinární diety, více léků a náročnější veterinární péči. Vybrané peníze bychom použili právě na tyto účely,“ uvádí zakladatelé sbírky.

Pokud i vy chcete těmto nebohým zvířatům a spolku Pes senior pomoci, můžete tak učinit zde.

Tagy: