Český sport smutní. Zemřel Josef Dovalil, člen hokejové Síně slávy a bývalý místopředseda ČOV

Ve věku 80 let zemřel dlouholetý předseda České olympijské akademie a místopředseda Českého olympijského výboru (ČOV) Josef Dovalil. O čtvrtečním úmrtí někdejšího děkana Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy informoval s odkazem na rodinu ČOV.

„Josefa jsem si velmi vážil pro jeho hlubokou znalost olympismu, nadhled a schopnost klidně a věcně hodnotit výzvy, které v současné době před olympijským hnutím stojí. Čest jeho památce a hlubokou soustrast rodině a přátelům,“ řekl předseda ČOV Jiří Kejval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Oslava gólu vyšla tureckého hrdinu draho. Za kontroverzní gesto přijde o vrchol Eura

Dovalil byl dlouhá léta členem výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje a v letech 1996 až 2012 zastával funkci místopředsedy ČOV pro olympismus. V letech 2012 až 2016 vedl Českou olympijskou akademii. Byl velkým propagátorem Olympiády dětí a mládeže, projektu Českého olympijského výboru, jehož historie sahá až do roku 2003. Byl autorem řady odborných publikací.

Za svou celoživotní práci a přínos českému sportu byl v roce 2013 uveden do Síně slávy českého hokeje a v roce 2018 obdržel od Unie profesionálních trenérů cenu za celoživotní dílo v oblasti trenérství, sportu a olympismu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Stafylokok, flek po klíštěti nebo křupnutí v zádech. Procházka popsal trable před bojem

Tagy:
Olympijské hry Český olympijský výbor síň slávy hokej Jiří Kejval sport Český svaz ledního hokeje Josef Dovalil Olympiáda dětí a mládeže Síň slávy českého hokeje