Aby si majitel restaurace v Číně zajistil stálou klientelu, začal přidávat do nudlí opiový prášek. Hosté se tak na jeho jídle stávali závislí. Nějakou dobu mu jeho plán vycházel, zanedlouho ho ale zatkla policie. Informuje o tom na svých stránkách server International Business Times.
Majitel restaurace Jang v kraji San-ťiang Tung na jihu Číny přidával do svého jídla opium. Na jeho trik se ale přišlo, a to zcela náhodou. Jeden ze zákazníků byl testován na drogy a zjistilo se, že má v krvi morfium. Zákazník tvrdil, že jediné, co jedl, byly právě nudle z Jangovy restaurace.
Světe div se, v restauraci bylo nalezeno 76 gramů opiového prášku. Jang ale tvrdil, že je to speciální šnečí prášek, který jeho jídlo pouze vylepšuje. Navíc policistům přiznal, že to opravdu fungovalo a lidé se vraceli přímo za tímto jídlem. Po chvilce vyšetřování se doznal a řekl, že si mák dokonce sám pěstoval. Policisté restauraci zavřeli a majitel byl odveden do vazby.