Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstupují do Evropské ligy. V prvním zápase vyzvou Szekszárd

Hvězda basketbalistek ZVVZ USK Alyssa Marie Thomasová

Útočí na dvanáctý domácí titul v řadě, v Evropské lize mají za cíl zopakovat postup do Final Four a vylepšit čtvrté místo. Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve středu vstoupí do nové euroligové sezony doma proti Szekszárdu. Pražský celek potáhnou americké mistryně světa Thomasová a Jonesová. V české lize vyhrál tým trenérky Hejkové 249x v řadě a už jen sedm úspěchů ho dělí od vyrovnání rekordu brněnských Žabin.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha na domácí palubovce vyzvou maďarský Szekszárd. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové se chtějí stejně jako v minulém ročníku probojovat do Final Four a vylepšit čtvrté místo. V úvodu se ale musejí vypořádat se zraněním podkošových hráček. Zahajovací zápas začne v hale Královka v 19:00.

České mistryně narazí v osmičlenné skupině A také na finalistky minulého ročníku Fenerbahce Istanbul, dále na Polkowice, Boloňu, Bourges, Olympiakos a Valencii. Do čtvrtfinále postoupí čtyři týmy.

V soutěži chybějí ruské kluby v čele s šestinásobným šampionem Jekatěrinburgem, které byly už na konci minulého ročníku vyloučeny kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Titul obhajuje maďarská Šoproň.

Tagy:
Istanbul Bologna Evropská liga basketbal ZVVZ USK Praha basketbalista Valencie Královka Szekszárd Bourges Polkowice