Bohuš Matuš: Jsem zvyklý vydělávat 200 tisíc měsíčně, zažíváme hroznou krizi

Dcera Bohuše Matuše a jeho přítelkyně Lucie Palkaninová. Holčičku pojmenovali Natálka.

Čeští umělci se v nedobrovolné pauze mohou naplno oddat vánoční atmosféře, pečení a pojídání cukroví a nákupu dárků pod stromeček. Někteří se však přiznali, že Vánoce budou stejně chudé jako letošní kulturní vyžití.

Herec a zpěvák Bořek Slezáček mezi pečící typ lidí nepatří. „Já jenom žeru,“ byla jeho první reakce k vánočnímu cukroví. „Nejsem moc výtvarně zručný, co se týká miniatur a tak. U nás se pečou perníčky na několikrát, protože se pokaždé stihnou sníst dřív, než je nazdobíme,“ přiznal Slezáček.

Zato Linda Finková je hospodyňka, jak má být, a cukroví pro ni není žádný strašák. „Stalo se asi jenom jednou nebo dvakrát, že jsem nepekla. Teď tedy zatím nepeču, ale nějaké ořechy a slepované linecké vytvořím, to ještě stihne změknout,“ řekla Finková.

Novopečený tatínek Bohuš Matuš ani jeho mladičká přítelkyně si s cukrovím nemusejí lámat hlavu. „Mně je posílají fanynky, už se moc těším na cukroví od Mirky z Brna. Lucinka nežárlí, ví, že ji miluji a že jsem samozřejmě rád, že mám fanynky, ona mi všechno toleruje,“ řekl Matuš.

Největší dáreček pod stromeček už ale dostali v podobě miminka, holčičky Natálky. Její jméno je latinského původu, a dokonce souvisí s Vánocemi. Dostávaly je totiž původně dívky, které se narodily ve stejný den jako Ježíš Kristus.

Bohuš Matuš si roli tatínka doslova užívá. „Musím přiznat, že jsem nečekal, že budu tak šťastný. Holčička je překrásná, hodně spinká a moc nebrečí,“ rozněžnil se novopečený otec.

„Žádné dárky kupovat nebudu, protože prožíváme opravdu hroznou krizi a budu se muset podívat po nějaké práci. Jsem zvyklý vydělávat 200 tisíc korun měsíčně, tak je pro mě hrozně těžké jít někam pracovat za 20 tisíc korun měsíčně, ale budu muset,“ řekl otevřeně Matuš.

Herečka Sandra Pagodová to má podobně. „Na dárky bych ještě měla, ale nikdo mi není schopen odpovědět, kdy se vrátím zpátky na jeviště,“ řekla rázně.

Dokonce to vypadá, že se Sandra chystá před Vánoci utéct. „Když letos někam odjedu, možná dárky nakoupím a nechám je tady rodině a přátelům. Nepotřebuji sedět čtyřiadvacátého pod stromečkem a dělat nadšenou,“ dodala herečka.

Každá správná ženská miluje slevy stejně jako herečka Ivana Jirešová, která letošní Vánoce musela také přizpůsobit krizi. „Všichni využíváme různých slev a jako pravá ženská, když vidím slevu, musím to koupit,“ řekla s úsměvem Jirešová.

Tagy: