Nech ten vysavač, jestli nechceš konflikt. Muž načapal dva zloděje a zahnal je na útěk

Podezřelý z loupeže v Brně

Muž chytil zloděje

Duchapřítomně se zachoval mladý muž v centru Brna. Ten totiž při návratu domů z procházky se svým psem přistihl na chodbě dva zloděje, které akorát vyrušil při činu. Když se oba pachatelé dali na ústup, okradený muž na nic nečekal, vzal mobilní telefon a zloděje začal na ulici natáčet.

Odvaha 40letému Danielovi rozhodně nechyběla. Domů totiž přišel zrovna ve chvíli, kdy jeden ze zlodějů vykopával další dveře od sklepních kójí a druhý zrovna bral jeho vysavač. „Podíval jsem se na něj a říkám, hele, ten vysavač bych nebral být tebou, jestli nechceš konflikt, nech ho tady. A on nic neřekl, vysavač skutečně nechal a šel pryč,“ popisuje Daniel Truhlář, který zloděje při činu i natočil.

„Po tomto nečekaném odhalení se oba výtečníci raději vydali na úprk a získaný lup zanechali na místě. Jejich bezproblémový ústup se jim ale rozhodl překazit právě okradený Brňan. Zloděje nebojácně pronásledoval a natáčel na mobilní telefon, přitom navíc ještě dokázal zalarmovat policisty,“ upřesnil mluvčí PČR Jihomoravského kraje Petr Vala.

„Jak mě uviděli, byli strašně zaskočení, protože nečekali, že hned poběžím za nimi. Starší se zastavil a chtěl se mnou komunikovat, já bohužel, protože ty emoce ve mně už vřeli, jsem na něj začal křičet, co tam dělali v těch prostorech a proč ty dveře chtěli vykopnout,“ vysvětlil dále Truhlář.

Strach prý měl především o svého psa, aby mu nějak neublížili. Zlodějům, které Daniel bleskově natočil, se nakonec přece jen podařilo zmizet. Za sebou přitom zanechali více než třicetitisícovou škodu.

O pár dnů později kriminalisté staršího kumpána zadrželi, a to zrovna ve chvíli, kdy znovu někde jinde kradl. Druhý muž ale policistům zatím stále uniká, a proto se teď strážci zákona obracejí na vás, diváky Krimi zpráv, s prosbou o pomoc.

„Jedná se o štíhlého muže tmavší pleti ve věku kolem 40 let, který byl vysoký kolem 185 cm. Oblečený byl do modrého trika, bílých kalhot a na nohou měl černé žabky. Na zádech měl batoh zn. Puma. Významným markerem by mohl být chybějící pigment na pravé ruce,“ dodal mluvčí policistů.

Právě díky pohotové reakci okradeného muže se tak můžete na druhého z pachatelů ještě jednou detailně podívat. Pokud muže poznáváte, volejte na číslo 158, ozvat se můžete i nám, do redakce Krimi zpráv. Za krádež a poškození cizí věci hrozí oběma zlodějům až dva roky vězení.

Tagy: