Bruslil s hvězdami, fandila mu celá NHL. Malý fanoušek ale podlehl zákeřné nemoci

Malý Ben Stelter nakonec podlehl zákeřné nemoci.

Hokejový Edmonton i celá NHL pláčou. Rakovině podlehl šestiletý chlapec, který byl obrovským fanouškem klubu a zamilovala si ho celá komunita v NHL. Benovi byla rakovina mozku diagnostikována dva měsíce před jeho pátými narozeninami. Podstoupil několik operací, sérii ozařování a chemoterapie. Během náročné léčby projevil přání ještě vidět hokejový zápas Edmontonu. A nebyla by to snad ani Amerika, kdyby se jeho přání nesplnilo ve velkém stylu.

Ben Stelter si v dresu Edmontonu Oilers zabruslil na ledě se všemi esy slavného hokejového klubu v čele s kapitánem Connorem McDavidem. Hala mu aplaudovala ve stoje. Po utkání si se všemi hokejisty dal pěstičku a v šatně byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Za zmínku stojí také to, že na tiskovce bavil novináře.

Hráči si malého Bena okamžitě zamilovali a stal se jejich talismanem pro štěstí. Chlapec sebral všechny síly a jezdil s Oilers i na venkovní zápasy. Palce mu drželi všichni soupeři Edmontonu v play off – Los Angeles, Calgary i Colorado.

Žádný další zápas už ale malý Ben neuvidí. Jeho otec vyslal do světa smutnou zprávu. „Svět ztratil toho nejzvláštnějšího chlapce a absolutního hrdinu. Bene, byl jsi ten nejlepší syn, v jakého jsme kdy mohli doufat, a byl jsi můj nejlepší kamarád. Tvoje sestry měly to štěstí, že jsi byl tak skvělý bratr. Bojoval jsi tak dlouho a tvrdě navzdory všem překážkám. Změnil jsi svět a udělal jsi tolik dobrého za svůj krátký čas tady. Máma a já jsme na tebe tak hrdí,“ uvedl ke skonu svého synka Mike Stelter.

Klub Edmonton poslal rodině co nejvíce lásky a síly a zdůraznil, že na Bena nikdy nezapomene.

Krátce po smrti na Bena navíc veřejně zavzpomínali právě kapitán Connor McDavid společně se spoluhráčem Zachem Hymanem a hlavním trenérem Jayem Woodcroftem.

Tagy:
smrt rakovina NHL hokej Edmonton USA Connor McDavid Edmonton Oilers Calgary Flames Colorado Avalanche Los Angeles Kings sportovní soutěž Zach Hyman Ben Stelter