Česko je v krizi vládnutí. Vidíme divadlo, kde se hádá opozice s koalicí, tvrdí komentátoři

Lukáš Valeš a Thomas Kulidakis

360° 17.10.2023

Jsme v hluboké krizi vládnutí. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS se na tom shodli komentátoři Thomas Kulidakis a Lukáš Valeš. „Jako občané České republiky tady vlastně platíme divadlo, ve kterém se hádá opozice s koalicí, ale obávám se, že my máme mnohem důležitější a závažnější problémy,“ uvedl v pořadu Valeš.

Současná krize se podle něj netýká jen jednoho kabinetu. „To se týká několika vlád. Už tady byla zmiňována výstavba atomových elektráren, vysokorychlostních sítí, dálniční infrastruktura. Připomenu, že Polsko staví bez ohledu na to, jaká je tam vláda, 200 kilometrů ročně, zatímco my 14,5 kilometru ročně,“ vyjmenoval ve vysílání CNN Prima NEWS Valeš.

ČTĚTE TAKÉ: Babiš se obul do Rakušana: Jste organizovaný zločin. Ministr mu to vrátil srovnáním s mafií

Tohle všechno jsou podle něj věci, které potřebují politickou shodu. „Rozprava v Poslanecké sněmovně zatím ale spíše vypovídá o tom, že se krize vládnutí bude dál prohlubovat, než abychom našli recept, jak z ní ven,“ dodal.

Thomas Kulidakis uvedl, že to není jen krize politiky, ale možná i celé společnosti. „Myslím, že je celkem příhodné hlasovat o důvěře vládě. Možná by bylo úplně nejlepší, kdyby si ta vláda šla sama znovu pro důvěru, protože porušila sliby předvolební i povolební,“ zdůraznil Kulidakis.

Tagy:
krize politika komentátoři vládní krize 360° Lukáš Valeš Thomas Kulidakis