Detaily smrti Češky v Kolumbii: Střelili ji dvakrát do hlavy, našli ji podle baterky

Zastřelená Anna Tintěrová

Češku Annu T. zavražděnou v pátek v kolumbijském regionu Antioquia našli svědci díky světlu baterky, kterou držela v ruce v době, kdy zemřela. Pětadvacetiletá turistka měla v hlavě dvě kulky. Vážným zraněním nakonec na místě podlehla. Mezi podezřelými je i její britský přítel, s nímž se měla před smrtí pohádat a který v případu dosud vypovídal jen jako svědek.

Pětadvacetiletá česká turistka byla zastřelena v pátek v obci Jardín v regionu Antioquia, když se po hádce s přítelem v noci vracela do hotelu, v němž byla ubytovaná. Na cestu si podle všeho svítila baterkou. Ta vydávala přerušované světlo i poté, co ji někdo dvakrát střelil do hlavy. Díky tomu ji našli místní obyvatelé, informuje web Publimetro.

Okolnosti vraždy zůstávají zatím nejasné. Policie vyšetřuje, zda se mohlo jednat o loupežné přepadení. Mezi podezřelými je však podle webu El Espectador také přítel zavražděné, který se s ní měl krátce před její smrtí pohádat. Co se stalo dál, není jasné. Když se dlouho nevracela, její přítel nahlásil její zmizení na policii. Při výslechu prý poskytl cenné informace, které by měly vyšetřování posunout kupředu.

„Vytvořili jsme speciální tým, který celou záležitost vyšetřuje. Prohledává celou oblast, hledá videa a vyslýchá svědky za účelem dopadení pachatele,“ uvedl místní policejní velitel Gustavo Franco. Tělo zavražděné bylo mezitím převezeno do Medellínu, hlavního města regionu Antioquia, kde bylo podrobeno pitvě.

Byla to čistá duše

Anna T., která vystudovala lékařství v Británii, přijela do Kolumbie spolu se svým přítelem před dvěma týdny a údajně se chystala v zemi usadit natrvalo. Její přítel tam měl dostat stálou pracovní nabídku, uvedla jedna z jejích kamarádek pro CNN Prima NEWS. „S Aničkou jsme se poznali letos. Byla to hodná čistá duše. Jela do Kolumbie, aby tam dobrovolničila a byla tam se svým přítelem,“ řekla.

„Aničky přítel byl z Británie, tam s ním právě byla i přes léto, v půlce srpna se vrátila do Česka, aby tady byla s kamarády a s rodinou a začátkem září odjela do Kolumbie, kam právě jela za ním, on tam dostal nějakou pracovní nabídku,“ dodala.

Poté, co cestovali po Kolumbii, se pár ubytoval na farmě La Camelia v Jardínu. Podle úřadů Češka před cestou kontaktovala facebookovou skupinu cestovatelů, kde žádala o radu při nákupu zboží, jelikož neovládala dobře španělštinu.

České úřady nyní poskytují veškerou podporu rodinným příslušníkům Anny T. a pomohou s vyřízením všech nezbytností k repatriaci jejího těla. Kolumbijské úřady upozorňují, že letos byli v Medellínu zabiti již tři cizinci.

Tagy: