Chtěl se zbavit nutkání škrtit. Místo toho v léčebně plánoval vraždu zdravotní sestry

Chris K. měl podle obžaloby plánovat vraždu zdravotní sestry

Dvacetiletý mladík plánoval vraždu zdravotní sestry

Zatímco o něj pečovala zdravotní sestra, on plánoval její vraždu. Tak zní obžaloba pacienta bohnické psychiatrické nemocnice. Na pokoji u něj zdravotníci objevili uvázanou oprátku, kterou prý chtěl použít ke škrcení. Právě tímto způsobem totiž muž v minulosti často týral zvířata.

Městský soud v Praze začal projednávat případ dvacetiletého Chrise K. Mladík se narodil jako žena, ale cítí se jako muž a přeje si projít změnou pohlaví. Během hormonální léčby ale začal mít sadistické představy. Podle výpovědí týral kočky, a dokonce se u toho ukájel. Když začal mít představy o ubližování lidem, raději se loni v létě obrátil na odborníky a nechal se dobrovolně hospitalizovat.

V Bohnické psychiatrické nemocnici se ale lékařům přiznal k plánování vraždy. Našli u něj uvázanou oprátku, kterou chtěl podle obžaloby použít k zavraždění jedné ze zdravotnic. Zdravotní sestra, která se měla stát obětí útoku, před soudem promluvila, před kamerou ale mluvit odmítla.

O plánování své likvidace se dozvěděla až zprostředkovaně. V době, kdy u Chrise K. našli zdravotníci provaz se smyčkou, byla právě na dovolené. Obžalovaný v soudní síni tvrdil, že uvažoval o použití provazu k sebevraždě.

Verdikt nakonec u soudu nezazněl. Jednání bylo odročeno kvůli výslechu dalších svědků, zřejmě z řad pracovníků bohnické psychiatrické nemocnice.

Tagy: