Čínský kutil neměl na Bugatti za 200 milionů korun. Tak si ho vyřezal ze dřeva

Youtuber z kanálu ND Woodworking Art se pochlubil novým dílem. Ze dřeva vyřezal zmenšeninu jednoho z nejdražších nových aut světa. Bugatti Centodieci v jeho vydání může řídit i malé dítě, pohání ho totiž maličký elektromotor.

Luxusní Bugatti Centodieci patří mezi nejdražší auta vůbec. Vůz vznikl pouze v limitovaném počtu deseti exemplářů a každý z nich stojí minimálně osm milionů eur, tedy v přepočtu asi 213 milionů korun. Je zřejmé, že tohle auto si může dovolit jen pár vyvolených. Pokud po něm touží někdo další, může zapojit i svou zručnost a fantazii a sen si alespoň částečně splnit. Tak jako známý čínský youtuber z kanálu ND Woodworking Art.

Ten pravidelně ve videích prezentuje nejen různé automobilové modely, ale i zbraně nebo elektroniku. Vše pečlivě vyřezává ze dřeva. Většina autíček, které zatím vyrobil, byla malá a hodila se spíš do poličky než k ježdění, nové „Bugatti“ je ale výjimkou. Může posloužit jako auto pro děti.

Jezdí, ale pomalu

Vůz má opravdové čelní sklo, funkční světlomety i zadní brzdová světla. Dveře se otevírají a řízení také funguje. K pohonu slouží malý elektromotor, který zásobuje energií autobaterie. Jak rychle dřevěné Bugatti jede, není zřejmé. Při první zkušební jízdě se ale youtuber i s malým synem pohyboval velmi nízkou rychlostí.

Jak Bugatti Centodieci ze dřeva vzniklo, si lze prohlédnout na přiloženém videu čínského youtubera. Je dlouhé 17 minut a je v něm popsána stavbu vozu krok za krokem. Zkušenější truhlář by tak mohl jeho práci bez problémů napodobit.

Tagy: