Policie dopadla podezřelého z dvojnásobné vraždy u Brna. Muž neunesl rozchod, tvrdí svědci

Policisté vypátrali muže, který je podezřelý z vraždy dvou lidí u Brna. Jejich těla byla nalezena ve Svitávce na Blanensku. Podle vyšetřovatelů zemřeli násilnou smrtí.

Po nebezpečném muži pátrali policisté od středečních dopoledních hodin. Do akce policisté nasadili také vrtulník. „Nakonec vděčí za úspěch svědkovi, který podezřelého zpozoroval. Muži zákona ho vypátrali poblíž Šebetova, zhruba dva kilometry od místa, kde nechal odstavené vozidlo,“ řekl z místa reportér CNN Prima NEWS Martin Urbaník. Policie zprávu potvrdila na svém Twitteru.

Pátrání po Pavlu K. vyhlásila jihomoravská policie ve středu dopoledne poté, co nalezla dva mrtvé před domem ve Svitávce na Blanensku. Podle informací CNN Prima NEWS šlo o vraždu ženy a jejího syna. Ty měl zastřelit bývalý partner Pavel K., který zřejmě neunesl rozchod. „Chodili spolu. Co vím, tak se s ním včera měla rozejít,“ sdělila redakci jedna z místních. „Slyšel jsem tři výstřely,“ uvedl obyvatel Svitávky.

ČTĚTE TAKÉ: Dvojnásobná vražda ve Svitávce na Blanensku. Policie pátrá po ozbrojeném a nebezpečném muži

To potvrdili i další svědci webu iDNES.cz. „Bývalý přítel neunesl rozchod, a když žena nastupovala za barákem do auta, aby odjela do práce, zastřelil ji i jejího plnoletého syna,“ řekla žena, která si nepřála uvést své jméno. Podle ní se střílelo ve čtvrt na osm ráno poblíž stavebnin v ulici Černovice.

Na místě byla i záchranná služba. „Ráno jsme do Svitávky vyjížděli. Naší pacientkou v místě byla mladá žena, ošetřili jsme ji pro akutní stresovou reakci. Po této kontrole a ošetření a ponaučení, co dělat v případě zhoršení stavu, jsme ji ponechali na místě,“ řekl mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Tagy: