Princezna Kate prolomila dlouhou dobu mlčení po diagnóze rakoviny. Její vzkaz dojímá

Princezna Kate se po delší době ozvala světu. Jelikož se nemohla zúčastnit zkoušky Irské gardy před Trooping the Colour, poslala jejím příslušníkům dopis, ve kterém se omluvila za svou neúčast a naznačila svůj aktuální zdravotní stav. Uvedená slova dodala jejím fanouškům naději.

O tom, že Kate Middletonová nebude součástí Colonel's Review, zkoušky Trooping the Colour, informoval již dříve web Mirror. Jako plukovnice Irské gardy měla tradičně převzít čestnou salvu na plukovnické přehlídce, její zdravotní stav to ale neumožnil, a proto poslala nastoupené gardě alespoň vzkaz.

ČTĚTE TAKÉ: První slova princezny Kate po diagnóze rakoviny. Její vzkaz vhání slzy do očí

„Chtěla jsem vám tímto dopisem dát vědět, jak jsem na celý pluk hrdá. Vážím si všech, kteří se na přehlídku měsíce připravovali. Být vaší plukovnicí pro mě znamená velkou čest a omlouvám se, že vám letos nemohu salutovat,“ napsala v dopise, který garda zveřejnila na sociální síti X. Vojáky dopis dojal, jak sami v příspěvku přiznali, a princezně věnovali dlouhý potlesk.

Největší rozruch vzbudila věta ke konci dopisu: „Doufám, že už velmi brzy vás budu schopna všechny znovu reprezentovat.“ Tato slova ve fanoušcích vyvolala největší naděje – fráze „velmi brzy“ je značně optimistická, poznamenal deník Newsweek a dodal, že princezna je snad blízko uzdravení a návratu ke královským povinnostem.

Manželka prince Williama má pro letošní rok zatím zcela prázdný diář. Podstupuje preventivní chemoterapii poté, co v březnu oznámila, že jí byla po operaci břicha diagnostikována rakovina. Ke královským povinnostem se má vrátit tehdy, až jí to dovolí lékaři. Zda se dvaačtyřicetiletá princezna z Walesu zúčastní hlavní události Trooping the Colour na oslavu králových narozenin 15. června, není jasné.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak točím, je to jako když do domečku hodíš bombu, říká Ramba. Bez mamky bych chodila nahá

Tagy:
Velká Británie vzkaz Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu zdraví