Spor Hanychové a Soukupa o dceru skončil. O den dříve padl verdikt i v procesu s Prachařem

Agáta Hanychová u soudu s Jaromírem Soukupem

Agáta Hanychová u soudu s Jaromírem Soukupem

Influencerka Agáta Hanychová ve středu vyrazila k soudu s Jaromírem Soukupem, kde probíhalo jednání o úpravě styku a rodičovské odpovědnosti u jejich společné dcery Rozárky. Táhlé rozepře o nejmladší dceru Hanychové jsou ukončeny, protože soudkyně vynesla konečný verdikt. Pouhý den předtím, tedy v úterý, se uskutečnilo soudní líčení s Jakubem Prachařem o dceru Miu. I v tomto procesu padl verdikt.

Když vcházela Agáta Hanychová do budovy, přítomným novinářům rozdávala úsměvy. Zhruba v půl jedné pak modelka budovu soudu opustila. Podle zjištění deníku Blesk pospíchala do nemocnice za synem, který se právě probouzel z narkózy po operaci nohy.

ČTĚTE TAKÉ: Stíhaný Depardieu uprchl do Prahy. Azyl a doprovod mu poskytuje herečka Sara Sandeva

Soud po odchodu Hanychové dále pokračoval s otcem Rozárky Jaromírem Soukupem. Krátce před druhou hodinou odpoledne pak padl konečný verdikt. Agáta Hanychová a Jaromír Soukup se budou muset podle rozhodnutí soudu střídat o péči dcery.

„Rozárka bude v péči otce každý lichý týden v roce, vždy od středeční půl desáté ráno do čtvrtka devatenácté hodiny večer. Každý sudý týden pak od pátku půl desáté ráno do neděle devatenácté hodiny. K předání dojde v místě bydliště matky,“ pronesla soudkyně, která rozhodovala i u procesu s Prachařem, který se uskutečnil v úterý.

Oba rodiče Rozárky jsou s rozsudkem spokojeni. „Já jsem hodně spokojená. Je to přesně tak, jak jsem chtěla,“ citoval web eXtra.cz dceru Veroniky Žilkové. Na konečný verdikt si nestěžoval ani známý podnikatel. „Myslím, že soudní řízení je spravedlivé. Spravedlnost bývá někdy slepá, ale dnes to vypadá, že ne,“ pronesl Soukup.

Výši výživného pak soudkyně určila na 25 tisíc měsíčně. Deset tisíc zůstane v rukách Hanychové a zbylých patnáct tisíc pak bude vkládáno na spořící účet Rozárky. Stejnou sumu bude podle úterního rozsudku platit i otec Mii Jakub Prachař, přičemž rozdělení peněz bude úplně stejné jako v případě Rozárky.

Hanychová se především radovala, že konečně může vzít Rozárku na dovolenou, protože díky nové dohodě může s dcerou vycestovat kamkoli do zahraničí. Soudkyně ovšem rozhodla, že ani jeden z rodičů nesmí na internet umisťovat fotografie společné dcery. Stejný zákaz dostala Hanychová i během úterního procesu. Navíc jí bylo nařízeno, že ze svých sociálních sítí musí smazat veškeré již sdílené příspěvky s dcerou Miou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ivanu Hlinkovi jsem dlouho odolávala, popsala manželka Liběna. Po tragédii si prošla krizí

Tagy:
Jakub Prachař soud Jaromír Soukup Agáta Hanychová Mia Prachařová Rozárka Soukupová