Další sexuální predátor z řad lékařů. Anesteziolog měl své oběti zdrogovat a pak znásilnit

Anesteziolog měl své oběti zdrogovat a pak znásilnit

Další sexuální predátor z řad lékařů

Policie dopadla dalšího sexuálního predátora z řad lékařů. Se svými oběťmi se seznamoval na internetu, pak ženám údajně podstrčil drogu a znásilnil je. Podle našich informací se jedná o známého ostravského lékaře – anesteziologa.

V minulosti pracoval v jedné z ostravských nemocnic, nyní je ve vazební věznici. „Měl se představovat jako doktor. S ženami se většinou seznamoval přes internetové portály, ale také prostřednictvím třetí osoby. Měl nabízet drogu pervitin a potom na nich vykonat pohlavní styk bez jejich souhlasu,“ řekla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jako odborný anesteziolog zřejmě dobře věděl, jaké množství pervitinu ženám musí podstrčit, aby je totálně omámil a mohl si s nimi dělat, co chtěl. Podle policistů je žen, které doktor znásilnil, celá řada. Žádají proto, aby se přihlásily.

41letému muži teď hrozí 10leté vězení. A nelze nevidět podobnost s jiným, stejně závažným případem doktora Jaroslava Bartáka, který byl odsouzen ke 14 letům vězení za znásilňování a zneužívání svých asistentek. „Jsem nevinný. Způsobila to všechno Martina R. Bývalá asistentka a prostitutka, která dala dohromady čtyři další bývalé asistentky,“ hájil se tehdy Barták.

Médii prošel i jiný případ známého lékaře. Psychiatr Jan Cimický podle kriminalistů znásilnil desítky žen. Přesto, že vinu odmítá, navrhli ho obžalovat. „26 případů bylo spácháno ještě před platností nového zákoníku, tedy před rokem 2010, dva případy se odehrály po roce 2010,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Znásilněných žen může být i v případu ostravského lékaře více. Možná se mnohé snažily nepříjemný zážitek vytěsnit nebo jim bylo nepříjemné obrátit se na policii. Zvlášť když je sexuálně napadl lékař, tedy člověk, který má jisté společenské postavení.

Tagy: