Černý pátek na silnicích: Sešrotovaná dodávka, převrácený traktor i hromadná bouračka

U nehody kamionu a dodávky na dálnici D1 zasahovali v pátek před polednem jihomoravští hasiči. Jeden člověk se zranil, informovali na sociální síti X. Během pátečního dopoledne se bouralo také na dálnici D56, k nehodě vyjížděli i hasiči v Plzeňském kraji.

„Zasahujeme na 175. km D1 ve směru na Brno u nehody dodávky a kamionu. Na místě je jeden zraněný. Nemuseli jsme nikoho vyprošťovat. Provoz je omezený,“ uvedli hasiči na sociální síti X.

V pátek to nicméně nebyla jediná bouračka. Hromadná nehoda mezi Paskovem a Staříčem na Frýdecko-Místecku ráno na více než dvě hodiny komplikovala provoz na dálnici D56. Srazila se tam tři auta.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda na trati u Nezdenic: Vlak usmrtil nezletilého. Provoz byl již obnoven

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl řekl, že zdravotníci na místě ošetřili dva lidi. Třiačtyřicetiletý muž utrpěl středně těžké poranění zad. Čtyřletý chlapec podobně závažné zranění hlavy. „Oba byli při vědomí. Poranění nejsou život ohrožující. Jsou v péči lékařů frýdecko-místecké nemocnice,“ řekl.

Silnice byla v místě nehody uzavřena v obou směrech, okolo 8:30 se ale podařilo zprůjezdnit pravý jízdní pruh. Okolo 10:00 byl provoz obnoven úplně. Dechové zkoušky na alkohol u řidičů byly negativní.

A u poněkud kuriózní nehody zasahovali hasiči v Plzeňském kraji. „V Chodském Újezdu zasahujeme u dopravní nehody traktoru. Vozidlo se převrátilo na bok a došlo k úniku provozních kapalin, který jsme zlikvidovali sorbentem. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS,“ uvedli na sociální síti X.

PODÍVEJTE SE: Nehody na horách? Hlavně ťukance z nepozornosti. Auto k lesu zapíchnete málokde, říká expert

Tagy: