Obří policejní akce v Ostravě: Zasahují i speciální operativci. Vypátrali desítky hledaných

Ne pouze běžné hlídky, ostravská policie teď nasadila do akce mnohem silnější kalibr, do ulic vyslala všechny své operativce – i kriminalisty, kteří mají své kontakty v podsvětí a odhalí nejrůznější pachatele přímo při činu.

V noci i ve dne se po celý listopad pohybovali v ulicích Ostravy kriminalisté. Mrzli, sbírali poznatky, vstřebávali informace a zkontrolovali tisícovku podezřelých lidí. „Operativci disponují velmi dobrou znalostí podezřelých osob a v rámci analýz umí vytipovat jednak místa, kde se tyto osoby pohybují, a jednak, kde dochází ke zvýšené trestné činnosti,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista Karel Mul.

Do akce se často zapojují i kriminalistky a s kolegou předstírají, že se jedná o manželský pár. V nečekaném okamžiku pak vytáhnou odznak kriminální policie. Během akce policisté vypátrali 20 hledaných lidí. Někteří putovali do vězení, další si vyšetřovatelé jen vzali na služebnu a sepsali s nimi protokol, protože byli hledanými svědky. Kriminalisté také dopadli řadu kapsářů.

„Jeden ze zadržených je 45letý muž, který je stíhán vazebně. Kapesní krádeže měl páchat už od září letošního roku,“ doplnila mluvčí policie Eva Michalíková. Začal v září, kdy bylo ještě letní počasí. Vánoce a zimu už ale stráví ve vazební věznici. A nebude možná jediný. Pátrací akce operativců stále pokračuje.

Tagy: