Děsivá nehoda na Slovensku: Patrik zemřel v převráceném autě, na záchranu čekal pět hodin

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne v Národním parku Velká Fatra na Slovensku. Osobní automobil se třemi lesníky spadl ze srázu do hustého porostu, na záchranu čekali pět hodin. Jeden muž následkům zranění podlehl. Na sedmatřicetiletého Patrika teď vzpomínají jeho blízcí, píše deník Nový Čas.

„V podvečerních hodinách obdrželo Centrum tísňového volání žádost o pomoc v oblasti Rakytova pod vrcholem Nevedomá. Osobní automobil se třemi osobami se převrátil a spadl ze strmého srázu do lesního porostu. Na místo vyjeli pozemní cestou příslušníci Hasičského záchranného sboru z oblastního střediska Velká Fatra,“ uvedla Horská záchranná služba na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická srážka u Protivína. Kamion se střetl s osobním autem, jeden z řidičů nepřežil

„Horští záchranáři se po příjezdu na místo podíleli na vyproštění a transportu uvízlé osoby. Bohužel u této osoby mohly příslušné složky na místě konstatovat pouze smrt,“ dodala.

Policie potvrdila, že se jednalo o sedmatřicetiletého muže. Další dva zranění, ve věku jednatřiceti a devětatřiceti let, byli převezeni do nemocnice. Tím, kdo nehodu nepřežil, byl otec dvou dětí Patrik. „Ztratit lásku je strašné. Klame, kdo tvrdí, že smrt je horší. Kdo byl milován, není zapomenut. Odpočívej v klidu, Patriku,“ cituje jeho manželku Ivanu web Regiony.sk.

„V souvislosti s touto událostí bylo zahájeno trestní stíhání ve věci usmrcení a ublížení na zdraví. Další okolnosti případu, včetně toho, kdo byl řidičem motorového vozidla, jsou předmětem probíhajícího vyšetřování,“ přiblížila žilinská policie.

Co se mělo na místě odehrát, ale přiblížila Dana, která podle svých slov znala jednoho z lesníků. „Nehoda se stala kolem 15:00. Než jeden z přeživších došel do zóny, kde byl signál, bylo přibližně 17:00. Záchranáři se tam dostali až pět hodin po nehodě,“ cituje ženu deník Nový Čas.

Za Patrikem truchlí nejen jeho rodina, ale i další známí. Zavzpomínala na něj i jeho bývalá učitelka. „Patriku, pamatuji si, jak krásně jsi na ZŠ maloval zvířata ve tvém milovaném lese. Dostal jsi mnohé dary. Nemůžu tomu uvěřit,“ napsala na Facebooku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vlak ve Vršovicích srazil ženu. Policisté mluví o sebevraždě, 120 lidí bylo evakuováno

Tagy:
nehoda les Slovensko lesník Velká Fatra