Děsivé sváteční překvapení. Ve vánočním stromku našla rodina prudce jedovatého hada

Jedovatý had ve vánočním stromku

Rodina našla smrtelně jedovatého hada ve vánočním stromku

Rodina z Británie žijící v Kapském Městě objevila nevítané slavnostní překvapení, když si všimla, že z jejich vánočního stromku se vynořil smrtelně jedovatý had. Dvě hodiny čekali lidé na odchytávače, tomu se po nějaké době snažení nakonec plaza podařilo zpacifikovat. O případu informoval zpravodajský web CNN.

Rob a Marcela Wildovi žijící v Kapském Městě v Jihoafrické republice zrovna dokončovali se svými dětmi, jedenáctiletým Edwardem a šestiletou Saharou, výzdobu vánočního stromku, když si všimli, že z větví vylezl had.

Je pravděpodobné, že se plaz, později identifikovaný jako samice bojgy africké neboli boomslanga, tedy nejnebezpečnějšího hada v zemi, schovával ve stromku celou dobu a vynořil se až ve chvíli, kdy byl kompletně dozdoben.

„Zrovna jsme na stromeček dali poslední ozdobu a děti pod něj už pokládaly dárky. Pak jsme ho chtěli rozsvítit,“ řekl otec rodiny, jak uvedl web Daily Mail. „Obdivovali jsme svou práci, když žena najednou ukázala prstem na naše dvě kočky a řekla, že zírají na stromek a nejspíš tam bude myš,“ pokračoval s tím, že jeho manželka se tedy šla podívat a najednou si zděšeně všimla hadí hlavy. „Vykřikla: ,Pozor, had!‘“ poznamenal.

„Byly to extrémně dlouhé dvě hodiny, než se sem dostal odchytávač hadů. Jakmile to ale vyřešil, mohli jsme se znovu klidně nadechnout,“ dodal s tím, že si přál k Vánocům cokoli, jen ne extrémně jedovatého hada.

Nikam nejedu, je to vtip

Gerrie Heyns, který měl hada odchytit, si nejprve podle fotky myslel, že jde o žert, proto s úsměvem řekl, že nikam nepojede. „Myslel jsem si, že se mě snaží jeden z mých kolegů nachytat, a tak jsem fotku zavřel a vykašlal se na to,“ prozradil.

„Pak mi zazvonil mobil, byl to Rob. Přísahal, že na vánočním stromečku opravdu mají boomslanga a o žádný vtip nejde,“ pokračoval Heyns. Nakonec tam tedy jel. Odchytit plaza bylo velmi náročné, protože je prudce jedovatý a muž měl strach, aby ho bojga neuštkla. „Navíc se had stále pohyboval nahoru, dolů a kolem stromečku a nechtěl jsem poničit ozdoby,“ dodal s tím, že plaz nebude útočit, pokud se nebude cítit v ohrožení.

Tagy: