Tragédie v Oklahomě: Vrah zastřelil muže a pět dětí. Těžce zranil i jejich matku

Pět zastřelených dětí, jeden muž a jedna těžce zraněná žena byli nalezeni v domě v americkém městě Muskogee v Oklahomě. Policie zatkla podezřelého, který s nimi podle všeho bydlel, informovala zahraniční média.

Z několikanásobné vraždy podezřívá policie pětadvacetiletého muže, kterého identifikovala jako Jarrona Deajona Pridgeona. Podezřelého zatkla na místě poté, co byla v úterý o půl druhé ráno telefonicky informována o střelbě.

Policie krátce po děsivém incidentu nezveřejnila informaci o možném motivu pachatele. Vyšetřovatelé nicméně předpokládají, že oběti vraha jsou rodinní příslušníci a že podezřelý muž s nimi bydlel, uvedla podle CNN policejní mluvčí Lynn Hamlinová. Jeho vztah k obětem nicméně policie zatím nezná. Deník Daily Mail uvádí, že se mohlo jednat o otce některého z dětí. Rodina měla na adrese bydlet teprve několik týdnů.

„Nebylo to náhodné, protože všichni společně v tom domě bydleli,“ uvedla v úterý mluvčí. „Ale pokud jde o to, jaké jsou všechny vazby, to zatím ještě nevíme.“

Policie doposud nezná ani autora telefonátu, který ji na místo přivolal. „Když policisté přijeli na místo, uviděli, jak podezřelý opouští dům se zbraní v ruce. Jeden ze strážníků na podezřelého vystřelil, ale minul ho,“ uvedla Hamlinová. Ozbrojeného muže pak po krátké honičce policisté zatkli.

Uvnitř nalezli mrtvého muže a děti ve věku dvou, tří, pěti, šesti a devíti let. Těžce zraněna byla i jejich matka, kterou záchranáři helikoptérou přepravili do nemocnice v Tulse. Její stav je stabilizovaný.

Podezřelý Jarron Deajon Pridgeon, který je držen ve vazbě ve městě Muskogee, se podle policejní mluvčí v současné době rozhodl s vyšetřovateli nespolupracovat. Podle soudních záznamů má Pridgeon kriminální minulost, která zahrnuje obvinění z napadení a ublížení na zdraví nebezpečnou zbraní, vyhrožování a újmu na majetku.

Tagy: