Detaily loupeže šperků za miliony u Tábora: Pachatelé v bytě nadělali paseku, policie tápe

Krádež šperků

Vyšetřování krádeže šperků za miliony pokračuje

Při krádeži šperků za několik milionů korun z bytu v Náchodě u Tábora mohlo jít o osobní spor, věří někteří sousedé. Soudí tak kvůli tomu, že lupiči měli na místě činu „nadělat paseku“. Policisté dále pokračují ve vyšetřování a po pachatelích zatím neúspěšně pátrají. O pomoc stále žádají i veřejnost.

Zloději doslova řádili v jednom z rodinných domů v Náchodě u Tábora. Během dopoledne z něj odnesli šperky a peníze v hodnotě několika milionů korun. Sousedé jsou z případu stále v šoku.

Z místních se k případu nechtěl nikdo příliš vyjadřovat. Reportérům CNN Prima NEWS však mimo kameru prozradili, že by mohlo jít mimo jiné o osobní spor, jelikož v domě pachatelé nadělali obrovskou paseku. „Myslím, že to bylo vytipované, že to nikdo neudělal náhodou, ale byla to déle připravovaná loupež,“ doplnila jedna z místních obyvatelek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rok po tragickém požáru v Roztokách: Alzheimer centrum brzy otevře, vyšetřování neskončilo

Podle sousedů to navíc není první případ, kdy se v místě pohybovali neznámí a značně podezřelí lidé. „Byli u nás kvůli tomu policisté. Už asi dvakrát jsme viděli někoho s čelovkou,“ potvrdila další z místních.

Policisté případ nechtějí blíže komentovat. Nespecifikovali ani přesnou škodu, jen uvedli, že při krádeži nebyl nikdo zraněn. I přesto prosí veřejnost o pomoc. „Zatím se nám podařilo zjistit, že se pachatelé pohybovali v tmavém nebo tmavě modrém vozidle, mohli být tři a vozidlo bylo přetížené. Svědci si ho mohli všimnout v Chýnovské ulici v Plané nad Lužnicí anebo někde po trase na Táborsku, možná i na dálnici D3,“ sdělil CNN Prima NEWS Jiří Matzner, mluvčí jihočeských policistů.

Tagy: