Detaily otřesného útoku v Chabrech: Chlapec se pokusil vyvraždit rodinu kamaráda

Chlapec se měl pokus vyvraždit rodinu svého kamaráda

Detaily otřesného útoku v Dolních Chabrech

Teprve 14letý chlapec v pražských Dolních Chabrech zaútočil na svého kamaráda a jeho matku. Oba přežili jen zázrakem. Štábu Krimi zpráv se podařilo mluvit se zdrojem seznámeným s vyšetřováním. Ten vůbec poprvé popsal, jak mělo k otřesnému útoku dojít.

Doteď vědělo o tom, co se stalo v Dolních Chabrech 27. dubna loňského roku, jen pár zasvěcených. Štáb Krimi zpráv ale sehnal zdroj, který je seznámený se spisem, a jeho výpověď ověřil. Vůbec poprvé popsal hrůzný útok teprve 14letého chlapce.

Vše mělo začít asi půl hodiny před půlnocí. Matka slyšela zvláštní ticho a šla chlapce zkontrolovat. Agresor ale v pokoji chyběl. Vzbudila tak svého syna, který ji řekl, že jeho kamarád šel do koupelny. Prošla chodbou ke koupelně, kde slyšela cinkání. Zaklepala na dveře a řekla návštěvě, ať už jde spát.

„Agresor už si ale v tu chvíli hrál s vystřelovacím nožem. Počkal, až všichni usnou, a šel do pokoje za svým kamarádem. Toho začal ještě ve spánku bodat nožem. Útočil na hlavu, krk i ruku. Matka uslyšela sténání a šla zjistit, co se děje,“ popsal reportér Matěj Rychlý slova zdroje.

Sotva otevřela dveře, teprve čtrnáctiletý chlapec ji bodl nožem do oka. Vlastním tělem pak bránila dceru, která s ní spala v posteli. Dostala ještě několik hlubokých ran. Během útoku uviděla svého syna, jak se plazí vážně raněný z pokoje. Stihla ještě zakřičet na svého druhého syna, aby se zamkl v pokoji.

Poté se útočník nejspíš polekal a utekl zpátky do pokoje, kde jeho běsnění začalo. I s nožem následně vyskočil z okna. „A i to je důvod proč ho ráno našli policisté zraněného a potřeboval lékařskou pomoc. Příběh hrůzného zážitku stále ještě neskončil. Matka i napadený syn zázrakem přežili, ale mají trvalé následky,“ doplnil reportér.

Útočník má být podle informací Krimi zpráv v péči lékařů psychiatrie. Vzhledem k jeho věku je jasné, že za svůj čin ve vězení neskončí. Soud pro mládež podle našich informací stále neskončil.

Tagy: