Vyrazili do lesa na dřevo na zimu. Kácení ale skončilo tragédií, strom muže zavalil

Muže při kácení zavalil jeden ze stromů

Muže zabil při kácení strom

Tragickou událost vyšetřují domažličtí kriminalisté. Muž se se svým příbuzným vydal na dřevo do lesa. Při kácení ho ale zavalil jeden ze stromů. Ani přivolání záchranáři už mu nedokázali pomoci.

Vidina blížících se zimních měsíců a strach z vysokých cen energii. Pravděpodobně to přivedlo v dopoledních hodinách dva muže z Domažlicka do lesa poblíž obce Hvožďany, kde káceli stromy motorovou pilou. Jednomu z nich se to ale stalo osudným. „Podle prvotních informaci zjištěných na místě došlo při kácení stromu k jeho zaklínění a následnému pádu na 42letého muže,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Tomu na pomoc vyrazili záchranáři, jejich snaha muže oživit byla ale nakonec marná. „Po příjezdu na místo byla okamžitě zahájena neodkladná resuscitace trvající dvě desítky minut. Bohužel přes veškerou snahu zasahujících lékař musel u těžce zraněného muže konstatovat úmrtí,“ upřesnila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Podle našich informaci muži měli ke kácení stromů povolení. Zda zvolili špatný postup, nebo strom na muže spadl nešťastnou náhodou, zatím není jasné. „Je mi to líto, protože jsem ho znal, to byl hodný chlapec,“ upřesnil jeden z místních obyvatel. „Na místo byl přivolán koroner a bude nařízena soudní pitva. Případem se budou nadále zabývat policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Domažlice,“ uzavřel policejní mluvčí.

Tragický případ je každopádně poučením pro všechny, kteří by se také vydali na vlastní pěst do lesa obstarat dřevo na zimu, aby při tom byli obezřetní a zbytečně neriskovali.

Tagy:
strom les smrt kácení okres Domažlice Hvožďany