Krutý útok na Šumpersku: Mladík napadl dva seniory. Skončili vážně zranění v nemocnici

Ženu v Plzni měl ubodat její syn.

Kriminalisté vyšetřují dvojnásobný pokus o vraždu

Dvojnásobný pokus o vraždu vyšetřují olomoučtí kriminalisté. Mladý muž podle nich v Postřelmově na Šumpersku napadl dva seniory. Oba přežili, skončili ale vážně zranění v nemocnici.

Hrůzná událost se měla odehrát ve středu. Kriminalisté zveřejnili první informace ve čtvrtek. „Policisté se aktuálně zabývají případem dvojnásobného pokusu vraždy, ke kterému mělo dojít včera večer v Postřelmově na Šumpersku. Z útoku na dva seniory je podezřelý mladý muž, kterého jsme zadrželi. Motiv činu zjišťujeme,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Libor Hejtman.

Starší ze seniorů je podle informací CNN Prima NEWS  špatně pohyblivý majitel domu a druhým je jeho známý. „Pobodaný byl on a jeho kamarád, který byl jeho nákupčí, protože starší pán byl špatný na nohy. Už jsem ho rok neviděl,“ popsal jeden z místních obyvatel.

Místní spekulují o tom, že útočníkem by mohl být mladík, který v domě se starým mužem bydlel. Starší ze seniorů údajně má bodnosečná poranění po celém těle. „Pacient byl přijat na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc a hospitalizován na klinice anesteziologie, resuscitace a urgentní medicíny. Jeho stav je nadále vážný,“ doplnil mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Druhý senior je poraněný na hlavě a na ruce a záchranáři ho převezli do Šumperské nemocnice. „Neřekl mi nikdo nic, jen že je poraněný, že ho bránil. A to je všecko, co vím,“ řekla manželka zraněného seniora. Krajští kriminalisté na případu usilovně pracují a další informace zveřejní v pátek.

Jde přitom už o třetí násilný čin na Šumpersku během posledních několika dní. Osmnáctiletý mladík minulý týden ve Velkých Losinách brutálně zavraždil svého kamaráda a na Šumpersku byl zavražděn novorozenec.

Tagy: