Krutý násilník obviněný z vraždy rodičů nebyl příčetný. Policie navrhla zastavit stíhání

Policie zastavila stíhání muže podezřelého z dvojnásobné vraždy

Policie zastavila stíhání muže podezřelého z dvojnásobné vraždy

Policie navrhla státnímu zastupitelství zastavit trestní stíhání muže obviněného z červnové dvojnásobné vraždy na Náchodsku. Šestatřicetiletý muž nebyl podle znaleckého posudku z oboru psychiatrie a psychologie v době činu příčetný a není schopen účasti v trestním řízení. Vyplynulo to z informací, které policie zveřejnila na webu.

„Z důvodu jeho nebezpečnosti pro společnost znalec doporučil umístění do zabezpečovací detence, o čemž bude rozhodovat Krajský soud v Hradci Králové,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Policie obvinila muže z vraždy rodičů v rodinném domě v obci u České Skalice na Náchodsku krátce po činu, který se stal 17. června. Podle kriminalistů muž svým rodičům způsobil několik bodnořezných ran, kterým na místě podlehli. Muže policie zadržela na místě činu.

Za dvojnásobnou vraždu by muži v případě odsouzení hrozilo 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Mezi výjimečné tresty patří i doživotní vězení.

Podle místních se k rodinné tragédii už delší dobu schylovalo. „Už jednou chtěl napadnout rodiče a naštěstí tomu zabránili sousedi, když přišli na návštěvu. A tak si vybil vztek na jejich psovi, kdy mu vlastně uříznul i hlavu,“ líčila známá.

Těsně po tragédii místní tvrdili, že obviněný muž je schizofrenik a nedávno se vrátil z ročního léčení. „Ze začátku to bylo dobrý, bylo vidět, že se trošku srovnal, že si tam odpočinul, že se s ním nějakým způsobem pracovalo,“ sdělila dále.

Tagy: