Detaily vraždy v Pardubicích: Žena měla pobodat partnera. S rukama od krve šla za sousedem

V případu vraždy muže v Pardubicích zadržela policie jeho partnerku

Stojí za vraždou v Pardubicích přítelkyně oběti?

Případ násilné smrti z pardubických Polabin policie vyšetřuje jako vraždu a zadržela partnerku mrtvého muže. Ta ho měla podle informací Krimi zpráv pobodat nožem a potom šla za sousedem, aby jí pomohl zavolat záchranku. Motiv zatím kriminalisté nezveřejnili.

Dějištěm boje byl podle policie jeden z bytů na pardubickém sídlišti v Polabinách. Na počátku byla pravděpodobně domácí hádka mezi mužem a ženou, kteří spolu žili. Slovní rozepře zřejmě potom přerostla v konflikt, po kterém zůstal na zemi mrtvý muž. „Od včerejšího dne prověřujeme úmrtí muže, ke kterému došlo v pardubických Polabinách. A podle prvotního ohledání se mělo jednat o násilnou smrt,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dita Holečková.

„Na místě zasahovaly dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, jednalo se o bezvědomí. Na místě posádky zjistily, že je to muž středního věku bez známek života,“ doplnila mluvčí záchranářů Alena Kisiala.

Kriminalisté následně potvrdili, že zadrželi ženu, která měla předtím hledat pomoc u souseda. „Tak o půl deváté na mě někdo zvonil, probudil mě, tak jsem šel otevřít a ona mi hned dávala telefon, kdesi cosi, ruce od krve. Mluvil jsem z dispečinku se záchrannou službou, protože ona jim nahlásila úplně jinou adresu, tak oni to hledali,“ popsal soused.

„Případ prověřujeme jako podezření ze spáchání trestného činu vraždy a včera v odpoledních hodinách jsme zadrželi podezřelou ženu. V tuto chvíli je případ stále ve fázi prověřování, takže bližší informace k případu sdělovat nebudeme,“ upřesnila Holečková.

„Já jsem spíš předpokládal, jestli ji neprofackoval nebo něco, protože tam u nich to bylo na denním pořádku, dá se říct,“ doplnil soused s tím, že žena měla ruce od krve. „Byla v podnapilém stavu a byla tady na chodbě, oni se ptali, co se stalo. Ona nebyla schopna vůbec s nimi komunikovat, když byla pod vlivem alkoholu. Prostě co jsem zaslechl, tak tam byly bodné rány, prostě že tam té krve moc není,“ uzavřel.

Hádky dvojice byly podle obyvatel domu téměř na denním pořádku. Motiv ženy ale zatím známý není. Kriminalisté schraňují důkazy do spisu a podezřelá s téměř stoprocentní jistotou poputuje před soud, který bude rozhodovat o jejím případném vzetí do vazby.

Tagy:
policie vražda Pardubice Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje Polabiny