Do toho, Devils. Útočník Palát učí své spoluhráče česky, NHL dorazí v říjnu do Prahy

Útočník Ondřej Palát v dresu New Jersey Devils

Slavná zámořská liga NHL se v říjnu po dvou letech znovu představí v Praze. Na půdě hlavního města dojde k zápasu mezi týmy New Jersey Devils a Buffalo Sabres. Český útočník Ondřej Palát, který hraje za celek ďáblů z New Jersey, už při této příležitosti učí své spoluhráče česká slovíčka.

První říjnový víkend bude ve znamení hokejového svátku. Nejlepší liga na světě se v Česku nehraje každý den. Od roku 2008 to bude teprve popáté. Pro New Jersey a Buffalo půjde o premiéru. Hráči tak nechtějí nic podcenit. Ondřej Palát z týmu ďáblů už začal spoluhráče učit svůj rodný jazyk.

K TÉMATU: Neuvěřitelný příběh teenagera v F1. Mladík narychlo zaskočil ve Ferrari, ohromil i Hamiltona

Ve videu umístěném na sociální síť X tak kanonýři Devils pronášejí krátkou frázi v češtině: „Do toho, Devils!“

Malou výhodu má před ďábelskými parťáky hvězdný Jack Hughes, který lekce češtiny dostal už v minulé sezoně od tehdy ještě hráče žraloků ze San Jose Tomáše Hertla. Členové československého fanclubu Buffala se zase nemohou dočkat finského gólmana Ukko-Pekkaa Luukkonena.

Ještě před zápasem v Praze se Buffalo představí v Německu, kde se v přátelském utkání Sabres utkají s Mnichovem. Chybět by u toho neměl ani odchovanec bavorského klubu John Jason Peterka.

„Mnohem populárnější je u nás fotbal, který sleduje většina lidí. Ale mnichovský celek odvádí skvělou práci. Loni vyhráli titul a fanouškovská základna tam roste,“ řekl talentovaný útočník.

Téměř osmdesát tisíc lidí jako na Bayern se na Buffalo v Mnichově podívat nepůjde. Šestitisícovou Olympia Eishalle by ale fanoušci vyprodat měli. To pražská O2 arena s kapacitou na 17 tisíc návštěvníků bude na samotné zápasy NHL praskat ve švech.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rychlý rozjezd a tvrdý náraz do lanovky: Lyžař popsal, co zamýšlel. Video je hitem internetu

Tagy:
O2 aréna hokejista NHL čeština hokej zápas sport Praha fanoušci New Jersey Devils Ondřej Palát Tomáš Hertl Buffalo Sabres spoluhráči Jack Hughes John Jason Peterka Ukko-Pekka Luukkonen