Drama v autobusu: Muž v Kladně vytáhl na chlapce mačetu. Vadilo mu, že byli hlasití

Výtržníkovi s mačetou hrozí až 8 let za mřížemi. (Ilustrační foto)

Napadení mačetou v Kladně

Představte si, že jedete autobusem, povídáte si s lidmi okolo a najednou na vás vytáhne jeden z cestujících mačetu. A to jen kvůli tomu, že mluvíte nahlas. Přesně tohle se stalo v Kladně. Agresora už policie má, nyní hledá svědky.

Jsou to záběry přímo z autobusu, natočila je jedna z pohotových žen. Muž s mačetou stál kousek od ní. „V autobuse číslo 324 mezi zastávkami Kladno Gymnázium a Jaroslava Kociána vytáhl 37letý muž z igelitky mačetu a ohrožoval cestující v autobuse,“ popsala CNN Prima NEWS mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

ČTĚTE TAKÉ: Hororová scéna ve vlaku: Agresor pobodal v kupé studentku, mířil na důležité orgány

Drama se odehrálo po půl jedenácté v noci. Agresora rozčílila skupinka chlapců, která se podle něj bavila příliš nahlas. A tak jim začal vyhrožovat, že pokud se neuklidní, všechny je rozseká. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Chlapci na nejbližší zastávce vystoupili. Muž šel na policejní služebnu a tam se ke všemu přiznal. Vyšlo najevo, že byl pod vlivem drog.

Policisté by nyní rádi mluvili s každým, kdo na výtržníka narazil. „V souvislosti s tímto případem žádáme svědky a poškozené, aby se nám ozvali na linku 158,“ dodala Richterová. Agresor má na krku obvinění z výtržnictví a také z vydírání. Hrozí mu až osmileté vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Střelba na gymnáziu v Sokolově. Podívejte se, jak policisté cvičili kantory na případný útok

Tagy: