Robotický vysavač Fluffy „utekl“ z lahůdkářství. Jeho příběh plnil titulní strany novin

Robotický vysavač s majitelkou

Vysavač utekl z prodejny

Příběh majitelky robotického vysavače jménem Fluffy plnil během uplynulého týdne titulní strany rakouských deníků. Úklidový pomocník z lahůdkářství ve městě Wieselburg totiž začátkem tohoto týdne utekl a vydal se do města. Najít se ho podařilo díky ženě, která ho pomocí novinového titulku poznala.

Paní Ingrid Prucknerová je majitelkou lahůdkářství v rakouském Wieselburgu. Aby nebyla na úklid sama, pořídila si robotický vysavač. Začátkem tohoto týdne ale její pomocník jménem Fluffy uprchl. Stalo se to v sedm hodin ráno během pravidelné zkoušky automatických dveří. „Útěk“ natočila bezpečnostní kamera.

WER HAT UNSEREN FLUFFY GESEHEN?? 😢 Unser Staubsauger-Roboter hat sich heute um 7 Uhr Früh (hier das letzte Foto von...

Posted by Wieselburger Schmankerlladen on Monday, January 24, 2022

„Využil příležitosti a vmžiku byl pryč,“ popsala Fluffyho útěk Prucknerová. Jen, co se robot ocitl na chodníku, na nic nečekal a vydal se na cestu městem. „My se s tím v laboratořích setkáváme celkem běžně. Roboti utíkají. Je to způsobeno tím, že se chybně lokalizují,“ vysvětlil zvláštní situaci Pavel Surynek z Fakulty informačních technologií ČVUT.

Zoufalá Prucknerová o útěku napsala na sociálních sítích. Pomocí mnoha indicií a novinových titulků našla svého robota nakonec v pořádku, jen vybitého, ve sběrném dvoře. „Děkuji všem, kteří nás během pátrání podporovali,“ vzkázala žena lidem.

Liebe Schmankerlladen-Freunde! 😀 Wir sind noch immer absolut überwältigt, welche Wellen unser Fluffy schlägt - im Anhang...

Posted by Wieselburger Schmankerlladen on Friday, January 28, 2022

Prucknerová si robota pro jistotu polepila štítkem se jménem a adresou. Existují ale i další způsoby, jak neposlušný stroj uhlídat. „Když provozujeme roboty, tak je máme v nějaké ohrádce, v případě létajících robotů ve voliéře,“ dodal Surynek.

Tagy:
vysavač robot Wieselburg Fakulta informačních technologií ČVUT