En1gma po výhře MČR v Hearthstone: Je moc hezké vidět, že má snaha stála za to

Mistrem ČR ve hře Hearthstone se za rok 2020 v rámci on-line turnaje stal Petr „En1gma“ Balcar. Jak se po svém úspěchu cítí?

Jak zisk mistrovského titulu vnímáte? 
Mám hroznou radost! Hearthstone je jedna z věcí, která mě neskutečně baví, a je moc hezké vidět, že všechna ta snaha za poslední dva roky stála za to.

Když jste s Hearthstone začínal, napadlo by vás, že byste se mohl stát mistrem ČR? 
Tehdy jsem ani nevěděl, že nějaké Mistrovství ČR existuje. Hearthstone jsem hrál jenom jako casual, co občas hitnul TOP 200 legendu. Moment, kdy jsem si uvědomil, že bych mohl vyhrát MČR, byla výhra ESL Nationals, kde jsem porazil českou špičku. No a v ten moment jsem si řekl, že když je dokážu porazit tam, tak je dokáži porazit všude.

Jak probíhala vaše příprava na turnaj? V dotazníku před jeho začátkem jste zmínil, že jste schopný trénovat i osm hodin denně.
Celý víkend před deck submission jsem se připravoval se spoluhráči z Entropiqu Faelim a Jobsadem a taky s Jarlou. Klidně i těch zmíněných osm hodin denně.

Jak velkou roli tedy ve vaší přípravě sehráli týmoví kolegové?
Obrovskou. Velmi mi také pomáhá to, že máme v organizaci celý management lidí, kteří za námi stojí a se vším nám jsou připraveni pomáhat.

Mrzí vás, že vaše první MČR, které bylo navíc hned úspěšné, se odehrálo jen on-line?
Určitě mě to mrzí. Na MČR jsem se těšil nejen jako hráč, ale i jako divák a atmosféru off-line akce nelze jen tak nahradit.

Co máte v plánu dál?
Obhajoba titulu. A když už jsem dosáhl vrcholu na české scéně, tak nezbývá nic jiného než pokořit i tu zahraniční přes Masters Toury.

Ve finále jste sice vedl 2:0, nakonec jste ale vyhrál 3:2. Bál jste se?
Určitě jsem měl jisté obavy, ale v takových situacích je nesmírně důležité zachovat chladnou hlavu. Nesnažil jsem se moc přemýšlet nad tím, co bych mohl vyhrát, nebo o co přijít, ale soustředil jsem se výhradně na hru.

Věřil jste si před začátkem závěrečného zápasu?
Věděl jsem, že to M1lan mohl s Druidem otočit. Přesto jsem si do posledního zápasu věřil, protože jsem měl tři šance ho porazit. Začalo trochu přituhovat, když jsem nedokázal zvítězit s Mágem a on zůstal na jednom životě. S Mage jsem si do Druida poměrně věřil a zápas jsem nechtěl úplně prodlužovat.

Co se podle vás stalo, že jste dokázal tak překvapivě uspět s Control Priestem?
V poslední sérii byl Control Priest spíš Control the Board Priest. Jediná možnost, jak vyhrát proti Mozaki Mágovi za Priesta, je prostě tlačit a doufat, že si nelíznou jejich kombo moc rychle, což nakonec i vyšlo. Priest do Galakrond Roguny už bylo něco jiného – hodně lidí si myslí, že Galakrond Roguna je favoured z aspoň 60 procent, ale já tenhle matchup vyhrál za celé MČR čtyřikrát. Priest je prostě moc dobrý a každý, kdo ho nehraje, udělal chybu.

Tagy: