Invaze tajemných monolitů pokračuje. Další se objevil a zase zmizel v Rumunsku

Tajemný lesklý kovový „monolit“ se objevil po americkém Utahu i v Evropě – v rumunském okrese Neamt poblíž starobylé dácké pevnosti. V úterý, čtyři dny poté, co se objevil, zase beze stopy zmizel, stejně jako jeho utažský bratr nalezený před dvěma týdny. Informovala o tom agentura Reuters.

„Struktura vysoká 2,8 metru zmizela přes noc stejně tiše, jako se minulý týden objevila,“ uvedl rumunský novinář Robert Iosub.

„Monolit vytvořila neznámá osoba, zřejmě špatný místní svářeč… Vše, co po něm zbylo, je jen malý otvor v zemi pokrytý kamenitou půdou,“ dodal novinář a dodal, že kovový hranol měl jeden špatně svařený spoj.

Georgiana Mosuvá, mluvčí police z obce Piatra Neamt, kde se objekt objevil, uvedla, že policisté vyšetřují ilegální instalaci konstrukce, která byla umístěna v chráněné archeologické oblasti.

Symbol ovlivňující evoluci člověka

Minulý týden přinesla média zprávy o prvním podivném lesklém hranolu nalezeném v utažské poušti. Informace o tajemném objektu okamžitě vyvolala rozruch a řadu spekulací o jeho původu. Objevily se úvahy, zda objekt umístili do pouště mimozemšťané, některý z umělců či fanoušek sci-fi filmu 2001: Vesmírná odysea Stanleyho Kubricka, v němž se objevují podobné černé předměty. Nikdo se k instalaci objektu ani jeho odstranění zatím nepřihlásil.

Ve filmu Stanleyho Kubricka je monolit opakujícím se symbolem, který hraje roli v evoluci člověka.

Tagy: