Pořád si s ní povídám, svěřil se vdovec po Evě Pilarové. Pohřbí ji ke Karlu Gottovi

Zpěváci Eva Pilarová a Karel Gott byli celoživotní přátelé. Byli dokonce stejně staří, ve shodném věku také zemřeli a pomyslně se znovu „setkají“ i po smrti. Vdovec Jan Kolomazník totiž uloží ostatky Pilarové do hrobu na hřbitově v pražských Malvazinkách, kde už navěky odpočívá právě Gott.

Manžel Pilarové tak odmítl nabídku města Brna, aby zpěvačka spočinula na zdejším čestném pohřebišti. Dlouho nad tím prý přemýšlel, ale došel k závěru, že chce mít lásku svého života nablízku, tedy v Praze. „Je to pro mě velká dálka. Jsem úplně sám, nemám vůbec nikoho a chci za Evou chodit často. Navíc už ani neřídím, neměl bych se tam jak dostat,“ svěřil se deníku Aha! Kolomazník.

Zpěvačka zemřela letos v březnu a od jejího zpopelnění se vdovec od urny neodloučil. Neuměl si tak ani představit, že by její ostatky uložil ve dvě stě kilometrů vzdáleném městě. Správa hřbitova na Malvazinkách mu ale vyšla vstříc a na všem se domluvili. „V čase Dušiček mám konečně klid v duši i já,“ oddechl si.

„Pořád si s ní povídám, potřebuji ji mít blízko sebe,“ svěřil se také Kolomazník. „Věřím, že Evičku brzy uložíme. Bude to pro mě už čtvrtý pohřeb. První měla ještě u boromejek, druhý na Stahově v kostele, pak se s ní loučili v Brně a tohle bude skutečně poslední,“ uzavřel vdovec.

Eva Pilarová a Karel Gott byli velmi blízcí přátelé. Gott, který se narodil 14. července 1939, často říkal, že když přišel na svět, bůh mu za 26 dní seslal z nebe Evu. Zpěvačka se narodila 9. srpna ten samý rok. Ve stejném věku také odešli na onen svět. Pilarová zemřela v 80 letech, 166 dnů po Karlu Gottovi.

Na hřbitově v Malvazinkách má hrob také jejich společný kamarád, muzikant Rudolf Rokl, který zemřel už v roce 1997 ve věku 55 let.

Tagy: