Ferrero stahuje z českého trhu další výrobky. V čokoládách Kinder může být salmonela

Italský výrobce cukrovinek Ferrero stahuje z českého a slovenského trhu veškeré výrobky vyrobené v jeho závodě v Arlonu v Belgii, kde firma pozastavila provoz. Děje se tak v souvislosti s aktuálním vyšetřováním, které se týká několika hlášených případů salmonely, jež by mohly souviset s čokoládami této společnosti.

Ferrero stahuje z českého a slovenského trhu veškeré výrobky Kinder Mini eggs, Kinder Maxi Surprise 100 g, Kinder Schoko-Bons, Kinder Happy Moments, Kinder Happy Moments Mix, Kinder Mix vyrobené v Arlonu. Konkrétní seznam výrobků je dostupný na webu kinder.cz a kinder.sk.

„Spotřebitelům, kteří si zakoupili tyto výrobky, doporučujeme, aby je nekonzumovali, ale místo toho si produkty ponechali a kontaktovali náš tým péče o zákazníky na ferrero@comdataczech.cz nebo na telefonním čísle 800 222 561,“ uvedla firma.

Upozornila na to, že na všechny ostatní výrobky z portfolia Ferrero, včetně ostatních produktů značky Kinder, tedy i Kinder Surprise 20 g, které nebyly vyrobeny v Belgii, se toto stažení nevztahuje.

Belgický úřad pro bezpečnost potravin AFSCA v pátek oznámil, že kvůli případům salmonely v několika zemích odebere továrně v Arlonu povolení k výrobě. Všechny produkty továrny musejí být staženy z trhu bez ohledu na datum výroby.

Tagy:
jídlo čokoláda salmonela Belgie cukrovinka Salmonella Kinder Arlon bezpečnost potravin