CNN Prima News jídlo

jídlo

Výpis příspěvků ke štítku „jídlo“

V USA chtějí zakázat potravinářské barvivo E 127 kvůli rakovině u myší. Používá se i v Česku

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) se v USA chystá zakázat používání červeného barviva E 127 v potravinách, nápojích a některých lécích. Nařízení začne platit za dva roky, do prášků se toto barvivo nebude moci přidávat od roku 2028, napsal web ABC. V EU se smí používat pouze jako přísada do koktejlových a kandovaných třešní.

Zlevnění potravin se zřejmě nedočkáme. Proč nemohou ceny vajec, mléka nebo másla klesnout?

Plošné zlevňování základních potravin jen tak nečekejme. Spotřebitelé si budou muset zvyknout na vyšší ceny másla, mléka nebo vajec. Hlavním důvodem je celospolečenský tlak na zmírnění podmínek v chovech, který však s sebou nese větší náklady a náročnost. Ty nakonec zaplatí běžní lidé v koncových cenách. V článku se můžete podívat na celkový přehled potravin, které ke konci roku zdražovaly.

Děsivý incident v hotelu: Zhrzená pracovnice chtěla otrávit hosty, přichystala vražednou léčku

Nebezpečnou situaci museli řešit policisté na španělském pobřeží Costa del Sol. Zaměstnankyně jednoho z tamních ubytovacích zařízení se rozhodla otrávit hosty během večeře v hotelovém bufetu, kdy několik porcí dezertů připravených na večeři polila bělidlem. Tragédii zabránila dvojice všímavých turistů, díky kterým byla padesátiletá žena zatčena. Obžaloba se domnívá, že ji k činu vedlo rozhodnutí o neprodloužení její pracovní smlouvy, píše web The Mirror.

Špinavá toaleta a kolem umyvadla skladiště: Inspekce částečně uzavřela prodejnu v Prostějově

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili minulý týden závažné hygienické nedostatky v zázemí jedné z prodejen potravin v Prostějově. Toaleta byla neudržovaná a do umyvadla netekla teplá voda, uvedla inspekce na síti X. SZPI provozovateli nařídila částečný zákaz užívání prostor v zázemí prodejny.

Boj proti vánočnímu tloustnutí po česku: Místo kil jsme lehčí o tisíce korun, vysvětlil Kovanda

Vánoční svátky jsou neodmyslitelně spojené nejen s rodinou a dárky, ale také s velkým náporem dobrého jídla a pití. Téměř nikdo si neodpustí tradiční smažená jídla a několik druhů cukroví. Češi to ale s přibíráním během Vánoc přehánějí a tloustnou více než jiné národy, tvrdí na základě dat z průzkumu Naturhouse ekonom Lukáš Kovanda. Jedním dechem pak dodává, že s příchodem nového roku si mohou mnout ruce především majitelé sportovišť a fitness center. Lidé totiž začátkem ledna přicházejí s novou, většinou krátkodobou, motivací hubnout.

Chemobrain, neuropatie i změna chutí aneb Jaké dopady s sebou přináší léčba rakoviny

Diagnóza rakoviny je pouze první zkouškou na dlouhé cestě pacienta, která následuje. Samotná léčba přináší i vedlejší účinky, které jsou těžko viditelné, ale zásadně ovlivňují kvalitu života. Nejčastější je únava, nevolnost, ztráta vlasů i nechutenství. Jsou však další, o nichž se příliš nemluví. Zhruba 70 procent nemocných má zhoršenou citlivost a motoriku, objevují se i kognitivní poruchy nebo změny chuti. Jaké jsou projevy léčby rakoviny, o kterých byste měli vědět?

Recept na jedinečné jídlo? Lidskost, příroda a chuť, říká slavný šéfkuchař z italského ráje

Středisko Alta Badia v nenabízí jen lyžování v ikonických italských Dolomitech, ale také opravdový gurmánský zážitek. Místní restaurace si zakládají na lokálních surovinách a někteří kuchaři vám dokáží v ústech vykouzlit extázi. Mezi největší mistry svého oboru bezesporu patří také michelinský šéfkuchař Simone Cantafio, který štábu CNN Prima NEWS poskytl exkluzivní rozhovor.