Zdražování potravin se nezastaví, míní experti. Pomohly by investice a méně byrokracie
Ceny potravin v Česku neklesnou. Shodují se na tom místopředseda Sdružení drůbežářských podniků David Bednář a agrární analytik Petr Havel. Důvody? Růst nákladů, mizící investiční dotace, tlak Evropské unie i deformovaný trh slev, který zcela ztratil logiku. V pořadu Co na to vaše peněženka také zaznělo, že Češi už nevědí, kolik potraviny stojí, protože všechno je neustále v akci.
Poznejte klíč k dlouhověkosti. Podle lékařů nezačíná v posilovně, zásadní je střevo
Kde leží klíč k dlouhověkosti? Ve střevě. Alespoň to uvádějí odborníci z oboru gastroenterologie. Dle odborníků zdraví střev ovlivňuje imunitu, metabolismus i psychickou pohodu, tedy faktory, které rozhodují o kvalitě a délce života. Prevence a péče o trávicí soustavu je tak dle českých gastroenterologů jednou z významných cest vedoucích ke kvalitnímu stáří.
Podzimní splín i nemocné nitro: Víte, jak zlepšit psychickou pohodu? Stačí vám pár minut
Ve spojitosti se zdravím a říjnem se nejčastěji mluví o prevenci rakoviny prsu – mnozí však zapomínají na fakt, že říjen je také měsícem duševního zdraví. Konec roku s sebou přináší chvíle, kdy se více lidí potýká s psychickými obtížemi, sezónní afektivní poruchou (SAD) či „klasickým“ podzimním splínem. Přesto se najdou tací, kteří nemocné nitro ignorují. Čemu věnovat pozornost a jak si díky „minutovým“ aktivitám můžete psychickou pohodu zlepšit? Vysvětlili odborníci.
Sezóna uzení je konečně tu. Naučte se připravovat dobroty s kouřovým aroma
S příchodem prvních studených dnů se ze zahrádek rodinných domů line typická vůně doutnajícího dřeva. Znamená to, že sezóna uzení je konečně zpět! Pro mnohé je to tradice, zážitek a často i nostalgická záležitost. Pokud si chcete chuť uzených dobrot užít naplno, poradíme vám, jak vybrat novou udírnu a připravit ji na sezónu.