CNN Prima News jídlo

jídlo

Výpis příspěvků ke štítku „jídlo“

Jeho svět jsou dobré jídlo, víno a Paříž. Lukáš Nevyjel chuťově udivuje své hosty každý den

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel po deseti letech zavřel úspěšný podnik Nota bene. Říká, že tím ukončil jednu kapitolu. Momentálně připravuje nový podnik, pouze 15 míst, osobní přístup. V pokračování jeho životního příběhu ale dál budou hrát stoprocentní roli kvalitní suroviny, čistá chuť, šetrná úprava i zvládnuté řemeslo. To je určitě i směr, který ho přivedl v rámci konceptu MAKRO ČR mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Chceme nižší ceny potravin? Tak potřebujeme zaměstnance ze třetích zemí, říká majitel pekárny

Situace na trhu práce je mizerná, povolme přijetí více cizinců, vyzývají vládu české firmy. Nedostatek lidí je prý aktuálně jejich největším problémem. Kabinet Petra Fialy tvrdí, že na požadavku podnikatelů pracuje. Letos pustí na pracovní trh 20 tisíc cizinců, především Filipínců. Svaz průmyslu ovšem namítá, že firmy jich potřebují mnohem více.

McDonald's postihl rozsáhlý výpadek. Zavřít musely restaurace v Česku i ve světě

Restaurace amerického fastfoodového řetězce McDonald's v pátek v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému. Problémy hlásily provozovny v Japonsku, Hongkongu, Austrálii nebo na Novém Zélandu, v Evropě například v Británii, Německu, Dánsku, Itálii, České republice nebo na Slovensku. Firma podle agentury Reuters uvedla, že útok hackerů za těmito problémy nestál, nic bližšího k příčině ale nesdělila. Situace se později začala vracet k normálu.

Cenové zemětřesení na Slovensku: Řetězec zlevnil o 10 %, v Česku podobný krok neplánuje

Češi mohou přehodnotit destinace pro výhodný nákup potravin. Polsko totiž neprodlouží platnost nulové sazby DPH na některé základní potraviny a v březnu výhoda laciných produktů skončí. Češi ale mohou zamířit na Slovensko. Jeden z obchodních řetězců se totiž rozhodl odpustit DPH u některých potravin. To může být lákavé pro příhraniční obyvatele a také spotřebitele, kteří chtějí ušetřit.

Penny a Lidl stahují ovocné nápoje, mohou způsobovat zažívací potíže. Všem vrací peníze

Prodejní řetězce Penny Market či Lidl stáhly z pultů oblíbené nápoje smoothie, protože by mohly způsobovat zažívací problémy a nevolnost. Supermarkety produkt s konkrétním datem spotřeby stáhly a varovaly zákazníky před konzumací těchto výrobků. Zakoupená balení mohou zákazníci vrátit na prodejnách, kde dostanou peníze zpět. Obchody o tom informovaly na svých webech.

Hrajeme si s jídlem, říká principál Cirkus Burgeru. Nejdůležitější je obyčejná cibule

Sám o sobě říká, že je úplně obyčejný chlápek, který sedmnáct let dělal v korporátu a pak se jednoho dne sebral, založil si malou cateringovou firmu s food-trucky Airstream a nazval ji Circus Burger. Vystudovaný dopravní inženýr Jiří Nechvátal skromně zapomíná dodat, že z řadového zaměstnance se vypracoval až na šéfa logistiky jednoho z předních mobilních operátorů v Česku. Možná pracovní stereotyp a touha po změně i vášeň renovovat staré věci z něj stvořily špičkového principála burgerového cirkusu u nás. Právem tak patří mezi vyvolené kulinářské hvězdy projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Pivo za 100 korun? Začíná být achilovkou, tvrdí expert. Popsal proměnu venkovských hospod

Pivo bývalo tahákem gastronomie, nyní je jeho ekonomickou achillovou patou. V pořadu Co na to vaše peněženka ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl člen představenstva Asociace malých a středních podniků ČR Luboš Kastner. Podle něj totiž restauratérům generují zisky především jídla, nikoliv oblíbený nápoj z chmelu. Vesnickým hospodským doporučil nový ekonomický model. Odborník mimo jiné vyslovil prognózu ohledně ceny piva za sto korun.

Vařila v Londýně i New Yorku. Gastro svět je hodně soupeřivý, tvrdí Bára Šimůnková

Bára Šimůnková je majitelkou a šéfkuchařkou restaurace LEAF v pražských Strašnicích, kterou otevřela před dvěma lety s přítelem Michalem. Cesta k úspěchu ale nebyla jednoduchá. Ze základní školy přešla na osmileté gymnázium a v půlce studií zjistila, že žádnou právničkou ani ničím jiným být nechce a že jí učení vlastně ani nebaví. Z televizních pořadů okoukala, jak rodiny stolují u večeře a schází se u teplého jídla po celém dni, a hrozně se jí to líbilo, a tak začala po škole doma péct a vařit. O jejích dovednostech svědčí i to, že je jednou z vyvolených projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Kulinářský zázrak na plovárně? Nejlepší bistro na světě, shodují se Šárka a Ondřej

Šárka Mieglová se s Ondřejem Brunclíkem poznala stylově u okénka s rychlým občerstvením na Vltavě. Byla z toho láska jako trám, ze které se narodily dvě děti. Dnes společně provozují bistro Panelka – legendární občerstvení u prvorepublikové plovárny nabízející mezinárodní kuchyni. „Nejlepší kiosek na světě“. Společnost MAKRO ČR je zařadila mezi vyvolené projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. A my vám je teď představíme.