Kteří Češi mířili na inauguraci Trumpa? Odletěl známý podnikatel, Pojar dostal dvě pozvánky
jídlo
Výpis příspěvků ke štítku „jídlo“
Pití mléka chrání před rakovinou, tvrdí vědci. V nové studii vyjmenovali i rizikové potraviny
Jak snížit riziko rakoviny tlustého střeva? Podle nové studie britských vědců je účinnou prevencí pravidelné pití mléka, a to díky jeho vysokému obsahu vápníku. Vědci však varují také před potravinami, které mohou propuknutí smrtící nemoci naopak podpořit, mimo jiné jde o zpracované maso, píše britská BBC.
Řetězec prodával plesnivou pizzu v Česku, varuje inspekce. Jak ji poznat doma?
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nevyhovující kvalitu u mražené pizzy. U vzorků odebraných v obchodním řetězci Kaufland v Plzni se vyskytly kolonie plísní. Inspekce o tom ve středu informovala na svém webu.
V USA chtějí zakázat potravinářské barvivo E 127 kvůli rakovině u myší. Používá se i v Česku
Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) se v USA chystá zakázat používání červeného barviva E 127 v potravinách, nápojích a některých lécích. Nařízení začne platit za dva roky, do prášků se toto barvivo nebude moci přidávat od roku 2028, napsal web ABC. V EU se smí používat pouze jako přísada do koktejlových a kandovaných třešní.
Jídla, která škodí vašemu mozku. Expertka radí, jak oblíbené pochoutky dostat pod kontrolu
Koláče, sušenky nebo třeba hranolky. Jídla, kterých se mnoho lidí nedokáže nabažit. Přitom ale můžou způsobit poškození mozku. Výživová expertka Uma Naiduová oslovená stanicí CNN radí, jak dostat oblíbené pochoutky pod kontrolu tak, aby našemu zdraví škodily co nejméně.
Zlevnění potravin se zřejmě nedočkáme. Proč nemohou ceny vajec, mléka nebo másla klesnout?
Plošné zlevňování základních potravin jen tak nečekejme. Spotřebitelé si budou muset zvyknout na vyšší ceny másla, mléka nebo vajec. Hlavním důvodem je celospolečenský tlak na zmírnění podmínek v chovech, který však s sebou nese větší náklady a náročnost. Ty nakonec zaplatí běžní lidé v koncových cenách. V článku se můžete podívat na celkový přehled potravin, které ke konci roku zdražovaly.
Děsivý incident v hotelu: Zhrzená pracovnice chtěla otrávit hosty, přichystala vražednou léčku
Nebezpečnou situaci museli řešit policisté na španělském pobřeží Costa del Sol. Zaměstnankyně jednoho z tamních ubytovacích zařízení se rozhodla otrávit hosty během večeře v hotelovém bufetu, kdy několik porcí dezertů připravených na večeři polila bělidlem. Tragédii zabránila dvojice všímavých turistů, díky kterým byla padesátiletá žena zatčena. Obžaloba se domnívá, že ji k činu vedlo rozhodnutí o neprodloužení její pracovní smlouvy, píše web The Mirror.
Špinavá toaleta a kolem umyvadla skladiště: Inspekce částečně uzavřela prodejnu v Prostějově
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili minulý týden závažné hygienické nedostatky v zázemí jedné z prodejen potravin v Prostějově. Toaleta byla neudržovaná a do umyvadla netekla teplá voda, uvedla inspekce na síti X. SZPI provozovateli nařídila částečný zákaz užívání prostor v zázemí prodejny.
Další útok na naše peněženky? Může přijít zdražování. Odborníci radí, na co si dát pozor
Domácnostem stále komplikují život vysoké ceny potravin a služeb. Ekonomové upozorňují, že nás letos mohou ještě nepříjemně překvapit změny cen energií. Jak tedy letos zvládnout domácí hospodaření? Vyplatí se hlídat si spotřebu, šetřit a výdaje plánovat.
Boj proti vánočnímu tloustnutí po česku: Místo kil jsme lehčí o tisíce korun, vysvětlil Kovanda
Vánoční svátky jsou neodmyslitelně spojené nejen s rodinou a dárky, ale také s velkým náporem dobrého jídla a pití. Téměř nikdo si neodpustí tradiční smažená jídla a několik druhů cukroví. Češi to ale s přibíráním během Vánoc přehánějí a tloustnou více než jiné národy, tvrdí na základě dat z průzkumu Naturhouse ekonom Lukáš Kovanda. Jedním dechem pak dodává, že s příchodem nového roku si mohou mnout ruce především majitelé sportovišť a fitness center. Lidé totiž začátkem ledna přicházejí s novou, většinou krátkodobou, motivací hubnout.
Chemobrain, neuropatie i změna chutí aneb Jaké dopady s sebou přináší léčba rakoviny
Diagnóza rakoviny je pouze první zkouškou na dlouhé cestě pacienta, která následuje. Samotná léčba přináší i vedlejší účinky, které jsou těžko viditelné, ale zásadně ovlivňují kvalitu života. Nejčastější je únava, nevolnost, ztráta vlasů i nechutenství. Jsou však další, o nichž se příliš nemluví. Zhruba 70 procent nemocných má zhoršenou citlivost a motoriku, objevují se i kognitivní poruchy nebo změny chuti. Jaké jsou projevy léčby rakoviny, o kterých byste měli vědět?
Svátky bez výdajů navíc. Tyto jednoduché kroky vám pomohou ušetřit peníze za energie
Vánoce jsou časem pohody a rodinných setkání, což s sebou nese také vyšší spotřebu energií. Ta může být až o 10 procent vyšší než v jiných měsících. Tyto dodatečné náklady se však dají výrazně omezit drobnými změnami v každodenních návycích.
Recept na jedinečné jídlo? Lidskost, příroda a chuť, říká slavný šéfkuchař z italského ráje
Středisko Alta Badia v nenabízí jen lyžování v ikonických italských Dolomitech, ale také opravdový gurmánský zážitek. Místní restaurace si zakládají na lokálních surovinách a někteří kuchaři vám dokáží v ústech vykouzlit extázi. Mezi největší mistry svého oboru bezesporu patří také michelinský šéfkuchař Simone Cantafio, který štábu CNN Prima NEWS poskytl exkluzivní rozhovor.