Pavla vítali chlebem a flanelkou. Po návštěvě Olomoucka chce otevřít další celostátní téma

Petr Pavel při návštěvě Olomouckého kraje

Pavel dostal flanelku a chleba

Pracovní návštěva Petra Pavla v Olomouckém kraji je u konce. Během dvou dnů stihl prezident zavítat do firmy s oblečením, do školy i na jednání se starosty, s nimiž se shodl na tom, že se musí upravit systém dotací.

V hlavní roli chléb a flanelová košile – tak vypadalo vítání prezidenta na Jesenicku druhý den jeho návštěvy. Během ní využil příležitosti a zavítal i do firmy, která vyrábí a prodává flanelové košile.

Dále se také seznámil s dětmi místní základní školy, které si pro něj připravily dárky, ale také zvídavé dotazy. „Jaký to je, být prezidentem, jaký mám auto, kolik jsem jel nejrychleji na motorce, prostě dětské otázky,“ shrnul pro CNN Prima NEWS prezident a dodal, že to bylo moc příjemné setkání. „Děti jsou velice bezprostřední,“ poznamenal s úsměvem.

ČTĚTE TAKÉ: Energie o desítky procent nepodraží. Řeči o opaku jsou lži, opozice by měla mlčet, říká Fiala

Před polednem přijela prezidentská kolona do Loučné, kde prezident Petr Pavel poobědval se starosty okolních obcí.

„Tam jsem oceňoval otevřenost, věcnost, se kterou starostové posuzují problémy regionů. Systém dotací a vypisování dotačních titulů není strukturálně dobře nastaven a podle hodnocení mnoha starostů spíše prohlubuje problémy a rozdíly mezi chudšími a bohatšími částmi republiky, než aby je pomáhal řešit,“ upozornil Pavel.

Rozpočtové určení je téma, jež bude podle prezidenta potřeba řešit na celostátní úrovni.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pavel jmenoval do generálských hodností 16 mužů. Budete dávat i nevyžádané rady, řekl

Tagy:
státní rozpočet starosta vláda regiony Olomoucký kraj flanel Petr Pavel dotace Loučná