Fotbalová tragédie. Bývalého hráče Jablonce našli mrtvého, bylo mu pouhých 30 let

Fotbalový Jablonec smutní. V americkém bytě byl nalezen mrtev jeho bývalý hráč Nermin Crnkič. Bosenský záložník by na konci srpna oslavil teprve 31. narozeniny.

„Jablonecký fotbal dnes (v sobotu, pozn. red.) zasáhla smutná zpráva. Navždy nás opustil bývalý hráč Nermin Crnkić. Bosenský fotbalista zemřel ve věku 30 let. Upřímnou soustrast rodině a blízkým,“ napsal severočeský klub na svůj Twitter.

ČTĚTE TAKÉ: Násilí, krádeže a útoky na policisty. Tisíce dětí rozpoutaly chaos, chtěly konzole zdarma

Crnkiče v poslední době trápily zdravotní problémy a měl být dokonce hospitalizovaný, píše web športky.sk. Za příčinu úmrtí lékaři údajně označili selhání srdce.

Crnkić se narodil v Bosně a Hercegovině, kvůli válce však s rodinou svou rodnou zemi brzy pustil a přes Německo zamířil do USA. Tam vyrůstal a začal hrát za tým Michigan Bucks. Po štaci ve švédském Sandvikens IF v roce 2013 přestoupil do Jablonce. Nejprve působil v juniorském týmu, poté zamířit do Znojma, v jehož dresu si v září téhož roku odbyl prvoligovou premiéru proti Spartě. První gól si pak připsal na konci listopadu v duelu s Teplicemi. V jihomoravském celku zaznamenal pět úspěšných tref.

Následně se vrátil do Jablonce, kde stihl nastoupit k 42 soutěžním zápasům a vstřelit čtyři góly. V únoru 2016 jej jako volného hráče získal Slovan Bratislava, odkud po konci smlouvy zamířil do FK Sarajevo. Jeho posledním profesionálním působištěm byl podle webu transfermarkt.com bosenský celek FK Tuzla City. V roce 2021 ukončil kariéru a vrátil se do USA.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Válka dronů. Bezpilotní letouny jsou postrachem pro vojáky, zásobování i dělostřelectvo

Tagy:
fotbal USA FK Baumit Jablonec Nermin Crnkić