Galileo i Constantine měli štěstí: Kdy skončí hrůzy ve slovenských osadách?

Každému, kdo sleduje dění okolo týraných zvířat asi nemusíme dlouho popisovat, jaké hrůzy se dějí ve slovenských osadách. Člověk si to snad neumí ani představit, že žijící tvor – člověk – se může takto chovat k dalšímu žijícímu tvoru – psovi.

Psí jatka a sádlo

V osadách dochází k neustálému týrání zvířat, kdy živoří v šílených podmínkách, o nekonečném množení, hladovění a fyzickém napadání nemluvě. Slovenská reportérka Kristína Kövešová navíc zjistila a dokázala díky neotřesitelným důkazům, že se v osadě v obci Chminianske Jakubovany pořádají psí jatka a škvaří se psí sádlo. Ano, slyšíte správně. A udiví vás, jaká poptávka po něm je. Psí sádlo na mastičky se prodává na Slovensku, ale i do Velké Británie, zbylé psí maso se jí. Takové praktiky probíhají již několik let, policie i orgány činné ve věcech týrání zvířat nekonají. Podle slov ochránců zvířat se policie do osady dokonce bojí. Záchranáři, kteří jeli ubohá zvířata odsouzená na smrt odebrat, byli vyhnáni doslova kameny. Reportérce, která psí jatka v osadě odhalila, vyhrožují zbitím, pokud se v osadě ještě ukáže.

Naštěstí jsou ale organizace a útulky, které se snaží zvířatům pomáhat. Stále a stále dokola chodí do osad i s tím, že bývají fyzicky napadáni a odnáší odtamtud polomrtvé psy i kočky, které se pak snaží dát do kupy a navrátit jim chuť žít a ještě se někdy střetnout s člověkem.

Galileo měl přeříznutou průdušnici

❗️SME V KONCOCH, POTREBUJEME VAŠU POMOC 😭❗️

❗️SME V KONCOCH, POTREBUJEME VAŠU POMOC 😭❗️ ❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌ MÁME DVE NOVÉ SPRÁVY❗️PROSÍME O MAXIMÁLNE ZDIEĽANIE 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❗️ Prvá sú ďalšie zúbožené psíky z osady, vrátane GALILEA, ktorý mal tak hlboko zarezaný gumový špagát v krku, že má rozrezanú priedušnicu a hlavu ako balón 😱😱😱❗️Hlava z boku vyzerá ako keby bola takmer oddelená od tela… Našli sme ho v poslednej chvíli, o pár dní by bolo po ňom 😭 Galileo bojuje o život spolu s ďalšími, už to ani nezvládame okomentovať. Ťažko nájsť na to slová… Druhá správa je, že nám dorazili faktúry za takmer 24 000 EUR❗️❗️❗️Áno, toľko stojí LEN VETERINA množstva zničených zvierat z osád a z množiarní za posledné týždne 😭 Bez vašich trvalých príkazov to takto ďalej neutiahneme❗️ Máme vyše 143 000 sledovateľov, keby si každý zadal trvalý príkaz na obyčajné jedno euro, nemuseli by sme už nikdy prosiť o pomoc a mohli by sme zachraňovať bez problémov celý rok 😢 Žial, iba málo z vás má trvalý príkaz zadaný a tak nás tento rok plný ťažkých prípadov jednoducho zráža na kolená… BEZ VAŠICH TRVALÝCH PRÍKAZOV TO ĎALEJ NEZVLÁDNEME 😢🙏🏻❗️ Naše náklady sú každým rokom vyššie, zachraňujeme stovky zúbožených zvierat vrátane hospodárskych a staviame už DVA útulky súčasne. Bez pravidelnej pomoci to nemáme šancu udržať, keby každý z tisícov fanúšikov zadal trvalý príkaz len na jediné euro mesačne, nemuseli by sme už nikdy prosiť o pomoc 🙏🏻 Prosíme, pridajte sa k nám aj vy: 📌 Transparentný účet IBAN: SK37 0900 0000 0050 4591 0916 SWIFT: GIBASKBX 📌 Český účet 3546806309/0800 📌 Klik na priamu platbu cez paypal: https://zzpz.sk/donate/ 📌 2 percentá tlačivo: https://zzpz.sk/2-z-dani/ 📌 MATERIÁLNA POMOC: https://www.preutulky.sk/cskp/

Posted by Československý kastračný program on Tuesday, November 15, 2022

Galilea vysvobodila organizace Československý kastračný program 15. 11. loňského roku. Měl tak hluboko zařezaný gumový špagát, že mu přeřezal průdušnici a v souvislosti s tím měl hlavu nafouknutou jako balón, vypadá jako by byla oddělená od těla.

Záchranáři ho vysvobodili doslova v hodině dvanácté. Bojoval o život a naštěstí svůj boj vyhrál. Štěňata, která přijali společně s ním, takové štěstí neměla.

O jeho léčbě postupně ochranáři informovali a byly vidět obrovské pokroky. Dnes má Galileo milující domov a je z něho velmi inteligentní pes, který dovádí společně se svou psí kamarádkou.

Československý kastračný program ale pomáhá dál, jedním pejskem to totiž nekončí, další řada týraných zvířat čeká. Za jeden týden se vyšplhá faktura z veteriny bez problému na 24 tisíc eur. Víme, že je to už dnes jiný stát a že i my tu máme zvířata, kterým se musí pomáhat, pokud byste ale rádi přispěli, můžete ZDE, mají zřízený i český účet.

Constantine zachráněn z osad, kde sloužil na psí zápasy

Při záchraně Constantina našli záchranáři mrtvé tělo jeho „kamaráda“ pohozené v hnoji mezi ostatními kostrami psů. I Constantin byl napokraji smrti, ale měl štěstí – záchranáři přišli za minutu dvanáct. Všichni včetně něho nejspíš sloužili na psí zápasy.

„Ležel a skoro se nehýbal, bez vody, bez jídla, uvázán na řetězu v mrazu. Jeho tělo bylo pokryto ranami, starými i novými. Nejhorší byl obličej, měl ho tvrdý, jako kámen, plný kousanců, “ popisují jeho nález ochranáři z Československého kastračného programu.

Jeho proměna díky ošetřovatelům je úžasná a Constantinovi už chybí jen nový domov. Aby ale mohli pomáhat dalším zvířatům, potřebují pomoc veřejnosti.

Tagy:
pes Slovensko týrání zvířat sádlo Státní veterinární správa České republiky TV Markíza osady